Πολιτική|03.03.2021 21:31

Νέα κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το lockdown

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σφοδρή κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση προκάλεσε η απόφαση για ένα νέο lockdown. ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής έστρεψαν τα πυρά τους προς τη Νέα Δημοκρατίας, η οποία με τη σειρά της απάντησε.

«Έναν χρόνο μετά ο κ. Μητσοτάκης κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη, παρατηρεί ανέμελος το τρίτο κύμα της πανδημίας να επελαύνει και εν τέλει αρνείται να συμβιβαστεί με την αλήθεια: Ότι όσο δεν παίρνουν μέτρα για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι πολίτες, όσο δεν συνταγογραφούν τα τεστ για να έχουμε ακριβή εικόνα της διασποράς και όσο δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές για να συνδράμουν στο ΕΣΥ, τόσο θα συνεχίζεται η ασφυξία στα νοσοκομεία και η πανδημία θα παραμένει εκτός ελέγχου», τόνισαν χαρακτηριστικά απο την Κουμουνδούρου, υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει τη χώρα εδώ και τέσσερις μήνες στο πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Δεν θα επιστρέψουμε σε επιβάρυνση των νησιών με αυξημένους αριθμούς προσφύγων

Μάλιστα, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ σκωπτικά υπογραμμίζει: « Δεν ξέρουμε εάν είναι πιο τρομακτικό ότι σκέφτηκαν αυτά τα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία ή ότι τόσες μέρες τα προαναγγέλλουν ως «έξυπνα».

Την ίδια ώρα, το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ρίχνει στις πλάτες των πολιτών τη δική της ανικανότητα και προχειρότητα. «Δεν είναι δυνατόν, ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα, η κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας να είναι χειρότερη και ο ιδιωτικός τομέας να παραμένει non-Covid», τονίζει ο Ανδρέας Πουλάς υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του ΚΙΝΑΛ και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση τόσο καιρό δεν έπραξε απολύτως τίποτα ώστε και το ΕΣΥ, αλλά και οι πολίτες να μην ασφυκτιούν εναποθέτωντας τις ελπίδες της αποκλειστικά και μόνο στον εμβολιασμό. Αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια…».

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη του σε διαδηλώσεις και την ίδια στιγμή καταγγέλλει την ασφυξία στα νοσοκομεία. Παράλληλα, μιλά για ανευθυνότητα και υποκρισία και αναφέρει: « Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εδώ και καιρό εφαρμόζουν κι αυτές αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».

Διαβάστε επίσηςΣΥΡΙΖΑ: Με υπογραφή Μητσοτάκη το πιο αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης

lockdownΚορονοϊόςνέα μέτραΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία