Πολιτική|10.01.2019 12:00

Κατσίκης: Οι ΑΝ.ΕΛ. δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Newsroom

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν θετικά κατά την διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης αν αυτή έρθει στη Βουλή από την κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Κατσίκης, αναφορικά με τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στο Open Tv.

Ξεκάθαρος ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν κατά της κυβέρνησης στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Open, εμφανίστηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι «το έχει τονίσει πολλάκις ο Καμμένος εδώ και καιρό ότι θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση και ότι ο μικρός κυβερνητικός εταίρος δεν θα υπάρχει», σε περίπτωση που έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Κώστας Κτσίκης επανέλαβε το ίδιο και στο Κανάλι της Βουλής λέγοντας συγκεκριμένα, «εμείς αποσύρουμε την εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση. Δε το θέλαμε εμείς. Αν δεν ήταν στη μέση το Σκοπιανό θα είχαμε φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο».

«Βεβαίως θα ψηφίσουμε κατά γιατί όταν ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης για τη Συμφωνία των Πρεπσών με την οποία διαφωνούμε θα ήταν οξύμωρο να μην το κάναμε» δήλωσε ο  Κώστας Κατσίκης.

Μάλιστα, βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. ανέφερε ότι διαφορετική άποψη επί του θέματος έχει εκφράσει μόνο ο κ. Παπαχριστόπουλος,  «αυτή τη στιγμή μια αντίθετη προς την κομματική γραμμή έχει εκφραστεί, αυτή του Παπαχριστόπουλου». Ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι οι υπόλοιποι βουλευτές θα ακολουθήσου την κομματική γραμμή.

Τέλος, ο Κώστας Κατσίκης χαρακτήρισε «έντιμη» τη στάση του πρωθυπουργού ότι «πρώτα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και αν την πάρει τότε θα προχωρήσει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εμένα με ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή».

Αλέξης ΤσίπραςΑνεξάρτητοι ΈλληνεςΣυμφωνία των Πρεσπών