Πολιτική|30.07.2019 17:48

Σκληροί χαρακτηρισμοί Βαρουφάκη κατά Καμμένου

Newsroom

Με βαριές εκφράσεις χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ανισόρροπο τον υπουργό Άμυνας στο θέμα των οικονομικών.«Ήταν ανισόρροπος για την οικονομία… Κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του στο υπουργικό πραγματικά προσπαθούσα να μην ακούσω ό,τι λέει».«Ανθρωπολογικά, πολιτιστικά, ιδεολογικά ερχόταν σε σύγκρουση με οτιδήποτε είχα ταχθεί να υπηρετήσω στη ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, χαρακτηρίζοντας τον μεταξύ άλλων εθνικιστή και σεξιστή.

Ο κ. Βαρουφάκης απέδωσε τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο στην «άγρια ομορφιά της πολιτικής» λέγοντας ότι τον έπεισε ο Τσίπρας. «Ο Καμμένος τήρησε τη συμφωνία, ότι εφόσον έπαιρνε το ΥΠΕΘΑ, δε θα μιλούσε, δε θα έβγαζε ‘’κιχ’’, και θα τηρούσε τη διαπραγματευτική γραμμή μας… Σε αυτό ο Τσίπρας είχε δίκιο…» σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως αποσαφήνισε, ο κ. Τσίπρας του εξήγησε ότι ο κ. Καμμένος «Ήταν ένας εταίρος που θα δεχόταν το ΥΠΕΘΑ, ένα άλλα δύο υφυπουργεία και δε θα παρενέβαινε στη διαπραγματευτική διαδικασία».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε στη συνέχεια την Συμφωνία των Πρεσπών ως μια καλή συμφωνία που ο ίδιος θα την ψήφιζε.«Ο κ. Καμμένος δεν είναι συγκυβερνήτης, συγκάτοικοι σε κάποια υπουργικά γραφεία είναι, εδώ και κάποια χρόνια η Ελλάδα δεν έχει κυβέρνηση… Οι βασικές αποφάσεις δεν παίρνονται από την κυβέρνηση. Αυτό συνέβη και με το Σκοπιανό», συμπλήρωσεστη συνέχεια.

Γιάννης ΒαρουφάκηςΠάνος Καμμένος