Πολιτική|05.03.2021 15:34

Μητσοτάκης για ΑΕΠ: Η ελληνική οικονομία επέδειξε μεγαλύτερη αντοχή παρά τον κορονοϊό

Αλέξανδρος Διαμάντης

Με μια ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε την ικανοποίησή του για τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία η ύφεση «συγκρατήθηκε». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, παρά τη μεγάλη εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τον Τουρισμό, τα στοιχεία του ΑΕΠ, που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή καταδεικνύουν ότι η Ελληνική Οικονομία επέδειξε μεγαλύτερη αντοχή, από ό,τι πολλοί ανέμεναν το 2020.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα μας «διαλύει» τα στερεότυπα μαζί με τη διαχείριση του κορονοϊού. «Η Ελλάδα είναι στον δρόμο της επιτυχίας και θα επιτύχει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύεσαι η ΕΛΣΤΑΤ η ελληνική οικονομία «άντεξε», καθώς η μείωση του ΑΕΠ ανήλθε σε 8,2%, με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν να διαμορφώνεται σε 168,5 δισ. ευρώ έναντι 183,6 δισ. ευρώ το 2019. Μάλιστα, η συγκεκριμένη επίδοση είναι καλύτερη των προβλέψεων του προϋπολιγισμού, ο οποίος μιλούσε για μείωση 10,5% του ΑΕΠ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε ότι μολονότι επί 1 χρόνο η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, η ελληνική οικονομία, αν και κλυδωνίστηκε ισχυρά, άντεξε. «Άντεξε μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρων υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών δυσκολιών. Σύμφωνα με τα προσωρινά – τονίζω, προσωρινά – στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2020 έκλεισε με ύφεση περίπου στο 8%. Το ποσοστό αυτό είναι καλύτερο από τις εκτιμήσεις. Και τούτο λόγω τόσο της αναθεώρησης του προηγούμενου τριμήνου, όσο και της καλής – σχετικά – εικόνας του 4ου τριμήνου. Τέταρτο τρίμηνο που, σε σχέση με το 3ο, φαίνεται μάλλον να παρουσιάζει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΠ: Υφεση 8,2% για το 2020 ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΧρήστος ΣταϊκούραςΑΕΠύφεσηΕΛΣΤΑΤ