Πολιτική|10.01.2019 17:16

Π. Καμμένος σε στρατιωτικούς: «Είναι η τελευταία μας συνάντηση ως υπουργός»

Αντώνης Γκιόκας

Αυτή τη δήλωση έκανε - σύμφωνα με πληροφορίες - ο Πάνος Καμμένος σήμερα το πρωί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας στο Πεντάγωνο και ενώπιον υψηλόβαθμων στρατιωτικών στελεχών.  Μάλιστα, ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε τη φράση του, λέγοντας ότι «θα πράξω αυτό που πρέπει». Από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η φράση «είναι η τελευταία φορά που είμαι εδώ ως υπουργός»  ερμηνεύεται ως αναμενόμενη αποχώρηση από τον υπουργική του θέση, με ότι αυτό σημαίνει στο πλαίσιο της πολιτικής συγκυρίας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η συγκυβέρνηση.

Πλέον, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, η οποία αναμένεται να γίνει την Παρασκευή (11/1). Σ' αυτή τη συνάντηση θα τεθούν όλα επί τάπητος και θα ληφθούν αποφάσεις για την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. Την Πέμπτη (9/1), στη συνέντευξή του στο Open και την Ελλη Στάη, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε σιγουριά για τη στήριξε που θα παρέχει ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας στην Κυβέρνηση, ακόμη κι αν αποαχωρήσουν οι ΑΝ.ΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα.

«Στα εθνικά θέματα ο καθείς δικαιούται απέναντι στη συνείδησή του να παίρνει θέση. Δεν θέλω να αδικήσω τον Πάνο Καμμένο. Ήταν ένας εξαιρετικός υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος έχει μια διαφορά σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο θέμα των Σκοπίων. Είχε διαφωνήσει το 2007. Ο Πάνος Καμμένος είχε πει από το 2007 ότι πρέπει να κρατήσουμε τη θέση «Καμία αναφορά στον όρο Μακεδονία» Από τότε, το ΥΠΕΞ δεν διαπραγματευόταν ποτέ στη γραμμή «Καμία αναφορά».

Το M στο FYROM σημαίνει Μακεδονία.Είχε πει δημόσια ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγράφουν τη διαφωνία τους στο θέμα της ονομασίας. Η θέση και η στάση του είναι να μην υπάρχει το Μακεδονία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς γι' αυτό. Ο Καμμένος λέει ότι δεν πρόκειται ποτέ να ρίξω την κυβέρνηση. Λέει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση αλλά θα καταψηφίσει τις Πρέσπες», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Πάνος Καμμένος