Πολιτική|17.03.2021 15:04

Τσαβούσογλου: Θα είναι επωφελείς οι επαφές Ελλάδας - Τουρκίας σε επίπεδο ηγετών

Μαρία Ζαχαράκη

Την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου επιβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Καζάκο ομόλογό του Mukhtar Tileuberdi.

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και προσωπικός μου φίλος Δένδιας θα έρθει στην Τουρκία στις 14 Απριλίου και θα συναντηθούμε στην Άγκυρα ως υπουργοί Εξωτερικών. Κι εγώ θα πάω στην Ελλάδα εν ευθέτω χρόνο. Πιστεύουμε ότι θα είναι επωφελείς οι επαφές σε επίπεδο ηγετών», σημείωσε, ενώ σχολιάζοντας τις διερευνητικές επαφές που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, δήλωσε ότι «δεν περιμένουμε από μία συνάντηση να λυθούν όλα τα προβλήματα».

Διαβάστε επίσης: Δένδιας - Τσαβούσογλου: «Κλείδωσε» συνάντηση στις 14 Απριλίου στην Άγκυρα

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι η στάση της Τουρκίας είναι γνωστή στην ανατολική Μεσόγειο και υπενθύμισε την πρόταση για μία διεθνή πολυμερή διάσκεψη για την επίλυση των ζητημάτων.

«Η Τουρκία έχει δείξει ποια είναι η στάση της στα ζητήματα της ανατολικής Μεσογείου. Από την αρχή κάνουμε λίγο για δίκαιη κατανομή στην ανατολική Μεσόγειο. Ο πρόεδρός μας είχε διατυπώσει την πρότασή μας για πολυμερή διάσκεψη για ανατολική Μεσόγειο, αλλά δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να λάβουμε απάντηση».

Διαβάστε επίσης: FAZ: Αμφιλεγόμενα τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο

Μεβλούτ ΤσαβούσογλουσυνάντησηΝίκος Δένδιας