Πολιτική|23.03.2021 15:54

Γκρίνια στη ΝΔ για τον «πόλεμο» με τους φαρμακοποιούς

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Παράπλευρες» απώλειες έχει ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη κυβέρνηση και στους φαρμακοποιούς για τα self test. Ήδη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ορισμένοι θεωρούν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βάλει η κυβέρνηση απέναντί της τον συγκεκριμένο κλάδο και μάλιστα ήδη ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος διαφώνησε με την τακτική της κυβέρνηση ενώ παράλληλα τάσσεται υπέρ της ύπαρξης αντιτίμου.

«Οι φαρμακοποιοί πρέπει να έχουν την δυνατότητα να πωλούν τα επιπλέον τεστ και αν θα τα κάνουν οι ίδιοι στους πολίτες, πρέπει να δικαιούνται, αν το επιθυμούν, να λαμβάνουν ένα συγκεκριμένο χαμηλό αντίτιμο», υποστηρίζει ο ίδιος και προσθέτει ότι είναι λάθος η επικοινωνιακή επίθεση στους φαρμακοποιούς. Σύμφωνα, δε, με τον ίδιο η πανδημία επίσης, αν και δεν έφερε lockdown στα φαρμακεία, μείωσε δραματικά το τζίρο τους, χωρίς φυσικά να υπάρξει οποιαδήποτε κρατική στήριξη και «σήμερα ο κλάδος δέχεται μια μεγάλη επικοινωνιακή επίθεση, με αφορμή το ύφος των δηλώσεων ορισμένων συνδικαλιστικών στελεχών του».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας στο Open τόνισε πως «όποιος χρησιμοποιεί το φαρμακείο πρέπει να πληρώνει και κάτι. Διότι έρχεται κάποιος να πάρει το test από το φαρμακείο. Εμείς πρέπει να το περάσουμε σε πλατφόρμα, να το ορίσουμε, να γράψουμε τις οδηγίες στον χρήστη, να του πούμε πώς θα γίνει. Δεν πρέπει η κυβέρνηση να μας δώσει ένα αντίτιμο; Πόσο κάνει το τεστ 2,50 - 3 ευρώ; Νομίζω ότι ο φαρμακοποιός πρέπει να παίρνει 0,30 έως 0,50 ευρώ ανά τεστ» ανέφερε.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, τόσο μέσω της Αριστοτελίας Πελώνη όσο και μέσω του Άκη Σκέρτσου ξεκαθάρισε ότι τα τεστ θα είναι δωρεάν. «Υπογραμμίζω ότι τα 4 self test τον μήνα, που παρέχει η Κυβέρνηση σε κάθε Έλληνα πολίτη, είναι δωρεάν και δεν υπάρχει κάποιο άλλο αντίτιμο», τόνισε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης: Self test κορονοϊού: Αρχές Απριλίου δωρεάν στους πολίτες - Πώς θα γίνονται

Νέα Δημοκρατίαself testφαρμακοποιοίφαρμακείαΚορονοϊός