Πολιτική|29.03.2021 13:33

Βουλή: Προ ημερησίας συζήτηση για τον κορονοϊό μετά από αίτημα της Φώφης Γεννηματά

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να διεξαχθεί η προ ημερησίας συζήτηση για την πανδημία του κορονοϊού και την οικονομία, την οποία είχε ζητήσει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με τον Κανονισμό στη συζήτηση της Παρασκευής θα μιλήσει πρώτος ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κυρία Φώφη Γεννηματά και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί σύμφωνα με τη δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχετικό αίτημα η κυρία Γεννηματά κατηγορούσε την κυβέρνηση μεταξύ άλλων ότι για παλινωδίες, λανθασμένη στρατηγική του «lockdown - ακορντεόν» και επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημικής κρίσης και του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών και νέου σχεδιασμού απέναντι στον κίνδυνο τρίτου κύματος, τις μεταλλάξεις του ιού και την αβεβαιότητα για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας λόγω των καθυστερήσεων των φαρμακοβιομηχανιών.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης με 160 δράσεις και 60 δισ ευρώ

«Είναι ώρα η Κυβέρνηση να αλλάξει ρότα και να αποδεχθεί διάλογο και συνεννόηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Είναι εθνικά αναγκαίο και επιβάλλεται ένα αποδεκτό και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει ταυτόχρονα πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους δημοσιονομικούς κανόνες που θα ισχύσουν από το 2022, περίοδο επανεκκίνησης, ανάκαμψης των οικονομιών. Ο δρόμος είναι μακρύς, τα προβλήματα είναι μεγάλα και δεν κρύβονται κάτω από το χαλί της τεχνητής όξυνσης που προκαλούν Κυβέρνηση και Αξιωματική αντιπολίτευση», σημείωνε η κυρία Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: «Δέχεται μεγάλη πίεση το ΕΣΥ - 1,5 εκατ. εμβολιασμοί εντός Απριλίου»

ΒουλήΚορονοϊόςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚίνημα ΑλλαγήςΦώφη Γεννηματά