• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ηλεκτρικός: Έκλεισε αιφνιδιαστικά ο σταθμός «Βικτώρια» - Επιβάτες έβρισκαν κατεβασμένα ρολάΗ Καρυστιανού προανήγγειλε τη δημιουργία κόμματος - «Πάμε για κάτι πολύ μεγάλο»Απεργία 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν - Τι θα γίνει με μέσα μαζικής μεταφοράς και σχολείαΝέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Ζητάνε 9.500 ευρώ για ρευματοκλοπές... σε σπίτι ακατοίκητο εδώ και 2 χρόνια
δημοφιλές τώρα: Ηλεκτρικός: Έκλεισε αιφνιδιαστικά ο σταθμός «Βικτώρια» - Επιβάτες έβρισκαν κατεβασμένα ρολά
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   29.03.2021 09:47
Newsroom
Newsroom

Κικίλιας: «Δέχεται μεγάλη πίεση το ΕΣΥ - 1,5 εκατ. εμβολιασμοί εντός Απριλίου»

«Δεν θα προτρέξω ανακοινώνοντας ημερομηνίες» τόνισε ο Κικίλιας επισημαίνοντας πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται πίεση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: INTIME
copyright: INTIME

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για το πρόγραμμα των εμβολιασμών, στο οποίο η κυβέρνηση ποντάρει για να αρθούν τα μέτρα και να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα. Κληθείς να σχολιάσει το πότε θα έρθει αυτό το άνοιγμα, ο υπουργός τόνισε «δεν θα προτρέξω ανακοινώνοντας ημερομηνίες», επισημαίνοντας πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται πίεση.

Αναφερόμενος στο θέμα των εμβολίων, ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε πως εντός του Απριλίου θα έχουν γίνει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί. «Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας πως το ζήτημα αυτό θα επεξεργαστεί περαιτέρω η επιτροπή επιστημόνων.

Οπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας μέσα στην εβδομάδα η επιτροπή λοιμωξιολόγων μέσα στην εβδομάδα θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση. Προτεραιότητα μας είναι η δημοσιά υγεία, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται μεγάλη πίεση.

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Υγείας σχολίασε πως αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν. Στο παραπάνω, σχολίασε, θα λειτουργήσει βοηθητικά ο καλός καιρός, από εδώ και πέρα, αλλά και οι εμβολιασμοί και διενέργεια τεστ. Αναφερόμενος μάλιστα στα self test, επεσήμανε πως αυτά θα είναι υποχρεωτικά σε εστίαση, επιχειρήσεις, σχολεία και δικαστήρια.

Αναφορικά με το μείζον θέμα της Γ' Λυκείου και των πανελληνίων, τόνισε ότι οι μαθητές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ώστε να γίνουν οι εξετάσεις.  Παράλληλα, πολύ σημαντικό είναι και το θέμα του λιανεμπορίου, πρόσθεσε.

Ο υπουργός τόνισε πως για την εξέλιξη του ιού και την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου έχουν παίξει μεγάλο ρόλο οι μεταλλάξεις του ιού και οι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις σε Αττική και άλλες πόλεις, κατηγορώντας μάλιστα και την αξιωματική αντιπολίτευση για «πόλεμο» απέναντι στην κυβέρνηση και δημιουργία ψευδών εντυπώσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κλείνοντας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει 10.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, 1.717 γιατρών και πάνω από 5.000 νοσηλευτών.

Διαβάστε ακόμη

Οι αγρότες απαντούν την Τρίτη στην κυβέρνηση - «Όλη η Ελλάδα θα μιλήσει ως ένα ενιαίο μπλόκο

Η Καρυστιανού προανήγγειλε τη δημιουργία κόμματος - «Πάμε για κάτι πολύ μεγάλο»

Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Ζητάνε 9.500 ευρώ για ρευματοκλοπές... σε σπίτι ακατοίκητο εδώ και 2 χρόνια

Νικ Ράινερ: Αναζητώντας την προσοχή από δύο διάσημους γονείς

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • άρση μέτρων
  • lockdown
  • Κορονοϊός
  • Βασίλης Κικίλιας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr