Πολιτική|13.04.2021 13:07

Γεραπετρίτης: Είμαστε κοντά στην ελευθερία - Eίναι πολύ νωρίς να πούμε για το Πάσχα

Newsroom

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε ζωντανά στο OPEN αναφερόμενος στα self-test στα σχολεία, την εφαρμογή τους και σε άλλες κατηγορίες πολιτών αλλά και για την ψήφο των αποδήμων.

«Είμαστε πολύ κοντά στην ελευθερία αν και είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το Πάσχα. Η πραγματικότητα είναι πως έχουμε πλέον δυο πολύ μεγάλα όπλα: τα εμβόλια και τα self test. Τον Μάιο θα μετράμε 3,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Όσον αφορά τα self test, η εμπειρία είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική. Η ακρίβεια είναι πολύ υψηλή και εντός της εβδομάδας θα στείλουμε και σε άλλες ομάδες του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Διαβάστε επίσης: Self test για την άρση του lockdown: Μετά τα σχολεία, λιανεμπόριο και Μέσα Μεταφοράς

Αναφορικά με την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων είπε: «Είχαμε πάντα μια συνεπή θέση σε αυτό το ζήτημα. Την είχαμε εκφράσει προεκλογικά και στόχος μας είναι να την εφαρμόσουμε μετεκλογικά. Δεν είναι μια δικιά μας πολιτική βούληση. Είναι μια συνταγματική επιταγή που έμενε ανενεργή».

Για να συνεχίσει: «Εμείς λέμε οι Έλληνες του εξωτερικού να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν απλά έχοντας την ελληνική υπηκοότητα. Τα κόμματα της αριστεράς βάζουν μια σειρά από πιο αυστηρές προϋποθέσεις. Εμείς αποσύρουμε αυτές τις προϋποθέσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτείνει ένα νομοσχέδιο με ουσιαστικό και ηθικό πρόβλημα. Λέει η ψήφος των αποδήμων να μην μετράει για την επικράτεια αλλά μόνο για τον τόπο τους. Να μην μπορούν να παίξουν ρόλο στην εκλογή κυβέρνησης, κάτι που είναι απαράδεκτο και αντισυνταγματικό».


Διαβάστε επίσης: Ψήφος αποδήμων: Τι αλλάζει με τις τροποποιήσεις Βορίδη

απόδημοιΓιώργος Γεραπετρίτηςself test