Πολιτική|14.04.2021 17:33

Κοντονής σε ΣΥΡΙΖΑ: Η κοπτοραπτική και οι συκοφαντίες δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια

Newsroom

Τη δική του απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση για τις καταγγελίες που έκανε ο Σταύρος Κοντονής, δίνει ο ίδιος. Οπως αναφέρει στην απάντησή του στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής «καλό θα είναι να μελετήσουν την ανακοίνωση της GRECO, η οποία τοποθετείται για το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα». 

Χαρακτηριστικά η απάντηση του Σταύρου Κοντονή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής: «Κατά την προσφιλή του συνήθεια το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε τη κατάληξη της ομιλίας μου στη Βουλή, την οποία επιβεβαιώνω ως απολύτως ορθή και σήμερα,  αποσιωπώντας έτσι την πρόταση μου να μην ισχύσουν οι ψηφισθέντες κώδικες την 1.7.2019 αλλά τουλάχιστον η έναρξη να μετατεθεί την 1.9.2019 με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους,  "ώστε να γίνουν οι αναγκαίες  διορθώσεις". Αυτήν ακριβώς την ανάγκη των διορθώσεων που καταγράφεται και στο κλείσιμο της ομιλίας  μου, δεν μπορούσαν να απαλείψουν και συνδέεται με την πρότασή μου για μετάθεση του χρόνου ισχύος των κωδίκων.

Κοπτοραπτική και μάλιστα κακής ποιότητας!

Ο καθένας λοιπόν καταλαβαίνει ποιος εξυπηρέτησε οικονομικά συμφέροντα και ποιος αντιδρούσε σε «εξυπηρετήσεις». Καλό θα είναι να μελετήσουν την ανακοίνωση της GRECO η οποία τοποθετείται για το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα. Ίσως τότε καταλάβουν ότι η κοπτοραπτική στην οποία επιδίδονται και οι συκοφαντίες που μεταχειρίζονται δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Τέλος τις αγοραίες εκφράσεις που διαλαμβάνονται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τις αφήνω στην κρίση των προοδευτικών πολιτών».

ΣΥΡΙΖΑ: Αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων ο Σταύρος Κοντονής

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «ανοησίες» τις καταγγελίες που έκανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής για σκοπιμότητες που επέσπευσαν την επικύρωση της μετατροπής της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Με αφορμή την κατάθεση που έδωσε ο Σταύρος Κοντονής στον πταισματοδίκη, ο οποίος με εντολή που έδωσε η Εισαγγελία, διενεργεί έρευνα για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού, ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει «αντί άλλου σχολίου για τις ανοησίες του (κ. Κοντονή)... αυτολεξεί την κατακλείδα της ομιλίας του στη Βουλή κατά την ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων:

«"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική σημασία και παρά τις ενστάσεις που ακούστηκαν για επιμέρους άρθρα, τα οποία φαντάζομαι θα διορθωθούν με τη διαδικασία του νόμου στο άμεσο προσεχές μέλλον, είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας κάνει υπερήφανους. Σας καλώ όλους να υπερψηφίσουμε τα δύο αυτά βασικά νομοθετήματα". Του ευχόμαστε καλή τύχη στα νέα του καθήκοντα ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. ​

Ο Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε στην κατάθεσή του σε συγκεκριμένη υπόθεση που εξαιτίας της αλλαγής του νομικού χαρακτηρισμού της δωροδοκίας, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2019, είχε ευνοϊκή κατάληξη για τους εμπλεκόμενους. Φέρεται επίσης να αναφέρθηκε και σε γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψή του ενόσω διαρκούσε η θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, τα οποία κατά τον κ. Κοντονή, συνδέονται με την ποινική πορεία της επίμαχης υπόθεσης.

Αριστοτελία Πελώνη: Οι καταγγελίες Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα

«Οι καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Σταύρος Κοντονής, καλώντας παράλληλα τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση. «Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επισήμως δόλια επίσπευση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα το 2019 προκειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα για να ευνοηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα», ανέφερε η κυρία Πελώνη, προσθέτοντας ότι «ο κ. Κοντονής προχώρησε ακόμη περισσότερο καταγγέλλοντας ότι η τότε κυβέρνηση μετέφερε τη διενέργεια των εκλογών μία εβδομάδα μετά την αρχική εξαγγελία για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Βουλής και να ψηφιστεί ο νέος Ποινικός Κώδικας».

Η κυρία Πελώνη κατέληξε: «Η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει ανακοίνωση, χωρίς να παίρνει θέση επί της ουσίας των καταγγελιών του πρώην υπουργού της κυβέρνησής του, δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά. Αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά».

ΣΥΡΙΖΑΑριστοτελία ΠελώνηΑλέξης ΤσίπραςΣταύρος Κοντονής