Πολιτική|15.04.2021 21:06

ΣΥΡΙΖΑ: Στα «κάγκελα» για την πανδημία και τα εργασιακά δικαιώματα

Βούλα Κεχαγιά

Εκτός ελέγχου θεωρεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι βρίσκεται η πανδημία, κάτι που καταμαρτυρούν και τα σημερινά ανησυχητικά στοιχεία σε σχέση με την εξέλιξή της. Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί εκ νέου την Παρασκευή 16 Απριλίου σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση και να συνομιλήσει με τους ανθρώπους της υγείας για τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα και τις αντοχές του συστήματος της υγείας.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτήν την τραγωδία είναι τεράστιες» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος επικαλούμενος τα σημερινά στοιχεία: «Νέο αρνητικό ρεκόρ με 819 διασωληνωμένους, αρνητικό ρεκόρ για το έτος με 104 απώλειες συνανθρώπων μας».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Κούρεμα έως 60% του ιδιωτικού χρέους - 120 δόσεις και προστασία πρώτης κατοικίας

Σε δήλωσή του στα social media αναφέρει πως η κυβέρνηση αντί για μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας σχεδιάζει την κατεδάφιση κοινωνικών δικαιωμάτων όπως το 8ωρο και ζητάει για μία ακόμη φορά την άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και την λήψη άμεσων μέτρων προστασίας σε χώρους εργασίας και μέσα μεταφοράς.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν πως η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και πως επί της ουσίας κάνει εμπόριο ελπίδας εναποθέτοντας την αντιμετώπισή της στα self test και στο στοιχείο της ατομικής ευθύνης.

Εκ παραλλήλου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετωπίζει ως ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει μεταξύ άλλων τετραήμερη εργασία με ελαστικοποίηση των ωραρίων απασχόλησης των εργαζομένων προς τα πάνω. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί το οκτάωρο και κάνει λόγο για σχεδιαζόμενη εργασιακή ζούγκλα της φθηνής και ελαστικής εργασίας χωρίς κανόνες, χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.Το θέμα των εργασιακών που έχει χαρακτηριστεί ως «η μητέρα των μαχών» για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από τον ίδιο τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία των αρμόδιων τομέων και του κόμματος απέναντι «στον πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους».

Κατά τις πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα υπάρξει πλήρης κινητοποίηση όλων των νομαρχιακών οργανώσεων του κόμματος, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει μέρος σε ειδική εκδήλωση με την συμμετοχή εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων.

Διαβάστε επίσης: Πελώνη για Κοντονή: Οι καταγγελίες δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα

Νάσος ΗλιόπουλοςΚορονοϊόςΑλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑ