Πολιτική|19.04.2021 23:41

ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιγμα εστίασης με μέτρα - Τα εργασιακά στο Πολιτικό Συμβούλιο

Βούλα Κεχαγιά

Τα εργασιακά βάζει σε πρώτο πλάνο η αξιωματική αντιπολίτευση και μάλιστα τις επόμενες ημέρες συνεδριάζουν τόσο το πολιτικό κέντρο όσο και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα του κόμματος απέναντι στο κυβερνητικό νομοσχέδιο που καταργεί επί της ουσίας το 8ωρο εργασίας.

Εκ παραλλήλου βεβαίως η Κουμουνδούρου διατηρεί πολύ υψηλά στην ατζέντα της και το θέμα της πανδημίας καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως έχει οδηγήσει την κοινωνία στα όριά της και τη χώρα σε ένα τραγικό θέατρο του παραλόγου.

Διαβάστε επίσης: Ντόρα Μπακογιάννη: Γιατί η Τουρκία ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια

Δεν είναι τυχαίο δε, ότι για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημικής κρίσης η αξιωματική αντιπολίτευση παρενέβη με πρότασή της για άνοιγμα δραστηριότητας κάτι που απέφευγε μέχρι σήμερα θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί έργο της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας. Φαίνεται ωστόσο  ότι  οι αποκαλύψεις τμήματος των πρακτικών της επιτροπής (εφημερίδα «Δημοκρατία») που δείχνουν πως κυβερνητικοί παράγοντες ουσιαστικά επιβάλλουν πολιτικές αποφάσεις στους ειδικούς σε συνδυασμό με το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει το παρατεταμένο lockdown ότι οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο να προχωρήσει και σε νέες προτάσεις που δεν περιορίζονται στην λήψη προληπτικών μέτρων και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Eτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ πρότεινε το ελεγχόμενο άνοιγμα και στην βάση πρωτοκόλλων σε εξωτερικούς χώρους της εστίασης. «Καλούμε επιτέλους τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να προχωρήσει παράλληλα σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα», αναφέρει η Κουμουνδούρου με την επισήμανση: «Να εφαρμοστούν κανόνες ασφαλείας που θα επιτρέψουν το αυτονόητο, δηλαδή της κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας της χώρας μας».

Κατά τις πληροφορίες η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης στηρίζεται και σε συζητήσεις που έχει κάνει η ηγεσία του κόμματος με επιστήμονες και ειδικούς η γνώμη των οποίων είναι πως η λειτουργία με μέτρα προστασίας σε εξωτερικούς χώρους δεν θα επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση. 

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Σε προληπτική καραντίνα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Ηρθε σε επαφή με κρούσμα

εργασιακό νομοσχέδιοΚορονοϊόςΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας