Πολιτική|13.01.2019 14:37

Άμεση ανάλυση: Με όπλο το Μακεδονικό στοχεύει στην «επιβίωση» ο Πάνος Καμμένος

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Προσηλωμένοι στον στόχο της εισόδου στην Βουλή προβάλλουν ως βασικό επιχείρημα την σταθερότητά τους στο Μακεδονικό που αποδεικνύεται όπως σημειώνουν από το ότι θυσιάζουν τις καρέκλες.

Δεν θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης αφού εκτιμούν ότι συνδέεται με την Συμφωνία των Πρεσπών. Παρόλο αυτά μόνον 3 από την Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ θα αρνηθούν την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: Ο Πάνος Καμμένος, η Μαρία Κόλλια – Τσαρούχα και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης. Θετικά διακείμενοι είναι η Έλενα Κουντουρά και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Βασίλης Κόκκαλης καθώς και Κώστας Ζουράρις και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στοχεύουν να αναδειχθούν στον βασικό πόλο αντίθεσης στην Συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για τον λόγο αυτό ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι υπογράφει την πρόταση μομφής του Κυριάκου Μητσοτάκη εφόσον δεσμευθεί να καταργήσει δια νόμου την Συμφωνία των Πρεσπών εαν αυτή ψηφιστεί. Επίσης ο Πάνος Καμμένος ζήτησε διευρυμένη πλειοψηφια και δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα οι ΑΝΕΛ σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο βρίσκεται σε συζητήσεις με ανεξάρτητους βουλευτές προκειμένου να δημιουργήσει νέο κοινοβουλευτικό σχήμα και να διατηρήσει τα «προνόμια» της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών. Εξαίρεση θα αποτελέσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που έχει ξεκαθαρίσει πως θα την στηρίξει. Ερωτηματικό το τι θα κάνει η ‘Ελενα Κουντουρά η οποία βρίσκεται σε ταξίδι στον Καναδά.

παραίτηση ΚαμμένουΑΝΕΛΣυμφωνία των Πρεσπώναποχώρηση ΑΝΕΛΠάνος Καμμένος