Πολιτική|28.04.2021 19:12

Κορονοϊός: Εκκληση Χαρδαλιά για τήρηση μέτρων το Πάσχα

Newsroom

Εκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό και να μην παρασυρθούν από το κλίμα του Πάσχα απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. Οπως χαρακτηριστικά είπε -και φέτος- διανύουμε «μια διαφορετική Μεγάλη Εβδομάδα για δεύτερη χρονιά. Μια Μεγάλη Εβδομάδα που μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις ακολουθίες στις Εκκλησίες μας, με την τήρηση όμως μέτρων, που στόχο έχουν να προστατεύσουν εμάς και του γύρω μας».

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η χαλάρωση του lockdown, που ανακοινώσαμε, δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό. Θα πρέπει και πάλι να επιδείξουμε σύνεση και επαγρύπνηση. Γιατί ο κίνδυνος των μεταλλάξεων παραμένει, όπως βλέπουμε και σε άλλες χώρες, και νέες εξάρσεις της πανδημίας είναι πάντα πιθανές. Για αυτό είναι απαραίτητη η πιστή εφαρμογή των μέτρων. Γιατί τι έχουμε παρατηρήσει ως τώρα; Ότι ο ιός και οι μεταλλάξεις του δεν κολλάνε όταν φοράμε τη μάσκα μας. Όταν αποφεύγουμε τους συγχρωτισμούς. Όταν τηρούμε αποστάσεις. Αυτή είναι η θωράκισή μας απέναντι στον αόρατο εχθρό. Τηρούμε τα μέτρα. Φοράμε μάσκες. Αποφεύγουμε συγχρωτισμούς. Πλένουμε τα χέρια», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε επίσης: Χαρδαλιάς: Εστίαση με SMS στο 13033 - Καταργούνται με τη μετακίνηση εκτός νομού

«Δυστυχώς και φέτος δεν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε παρέα με όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όπως θα θέλαμε. Με την συμβολή, υπομονή, επιμονή και συνεργασία, όμως, όλων μας, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι σύντομα όλα θα είναι διαφορετικά», συμπλήρωσε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τέλος, εξήγησε πως μέρα με τη μέρα ερχόμαστε πιο κοντά στο τέλος αυτής της περιπέτειας. «Φέτος το μήνυμα της Ανάστασης είναι πιο δυνατό από ποτέ. Αυτή τη φορά ο χαρμόσυνος ήχος της καμπάνας, θα είναι το μήνυμα της μεγάλης μας νίκης. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία, αισιοδοξία, αλλά και δύναμη για όλους».

Διαβάστε επίσης: Διαδημοτικές μετακινήσεις: Ελεύθερες με SMS στο 13033 από Μεγάλη Πέμπτη

ΠάσχαμέτραΝίκος ΧαρδαλιάςΚορονοϊός