Πολιτική|27.05.2021 14:39

Προανακριτική - Βερύκιος: Ο Κοντομηνάς έλεγε στην τότε κυβέρνηση ότι «αυτά δεν γίνονται ούτε στη μαφία»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ολοκληρώθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή η κατάθεση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, ο οποίος προσκλήθηκε αντί του Δημήτρη Κοντομηνά, καθώς είχε παλαιότερα δηλώσει ότι είχε ακούσει τι συζητήθηκε ανάμεσα στον κ. Κοντομηνά και τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Προανακριτική: Τι κατέθεσε ο Δήμος Βερύκιος

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, φέρεται να περιέγραψε λεπτομερώς τι ειπώθηκε τότε: «Zητάνε από τον Κοντομηνά να συναντηθεί με τον Καλογρίτσα που ήδη έχει πάρει την άδεια για να συνεργαστούν. Ο Κοντομηνάς δέχεται να δει στο γραφείο του στην Κάντζα τον Καλογρίτσα. Το ραντεβού κλείνεται για τις 11 το πρωί. Ο Καλογρίτσας έρχεται κανονικά στην ώρα του και ο Κοντομηνάς είναι εξαφανισμένος. Η γραμματέας του Κοντομηνά ενημερώνει τον Καλογρίτσα ότι ο Πρόεδρος σας ζητάει συγνώμη, αλλά κάτι σοβαρό του έτυχε και θα καθυστερήσει. Εάν δεν μπορείτε να τον περιμένετε να κλείσετε ένα άλλο ραντεβού».

Στη συνέχεια ο κ. Βερύκιος τονίζει ότι ο ίδιος βρίσκεται στο διπλανό γραφείο κρυμμένος και τον ακούει. «Ο Καλογρίτσας με ύφος λέει στην γραμματέα: "Πρώτη φορά στην ζωή μου δέχομαι τέτοια προσβολή. Να έρχομαι στο ραντεβού και ο οικοδεσπότης να λείπει και ούτε ένα τηλεφώνημα να μην μου κάνει”. Τηρείται μια σιωπή λίγων δευτερολέπτων και ακούγεται ο Καλογρίτσας να της λέει θυμωμένος, "Όχι θα τον περιμένω και να ξέρετε ότι η προσβολή δεν είναι δική μου αλλά δική του και να του το πείτε"», συνεχίζει ο δημοσιογράφος.

Εν τέλει σύμφωνα με την περιγραφή, ο τότε ιδιοκτήτης του Αlpha προσέρχεται στη συνάντηση, 45 λεπτά μετά την ώρα του ραντεβού τους. Η χειραψία είναι ψυχρή, αποκαλύπτει ο Βερύκιος και συνεχίζει: «Ο Καλογρίτσας ευγενής και χωρίς τσαμπουκά μπαίνει στο γραφείο του Κοντομηνά, Και ω του θαύματος: Ο Καλογρίτσας του δίνει την λίστα για το τι απαιτήσεις έχει η κυβέρνηση σχετικά με την απόλυτο έλεγχο του ειδησεογραφικού τομέα και σχετικά με μια ψυχαγωγική εκπομπή που θα πρέπει να αναλάβει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Με βαρύ ονοματεπώνυμο στην ψυχαγωγία). Ο Καλογρίτσας κατάλαβε τη δυσαρέσκεια του Κοντομηνά και το γύρισε. Του λέει άκου να δεις, εγώ δεν ήθελα να μπλέξω με τα μίντια. "Αυτά τα παλιόπαιδα με έστειλαν και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω” είπε στον Κοντομηνά"».

Σύμφωνα με τον Δήμο Βερύκιο, δεν άρεσε στον κ. Κοντομηνά τα όσα ειπώθηκαν στο ραντεβού και τελικά οι δύο τους πάνε στο στούντιο της Ελένης Μενεγάκη. «Μου λέει "ετοιμάσου” και μπούκαρε στην εκπομπή και είπε αυτά που είπε. Εκεί ανέφερε τον Νίκο Παππά με έναν τρόπο πολύ σκληρό. Κατήγγειλε ότι αυτός έστειλε αγγελιοφόρους, δεν είπε όμως για τον Καλογρίτσα γιατί σεβάστηκε τον άλλον επιχειρηματία», είπε με νόημα.

«Δεν τα κάνει ούτε η μαφία»

Σε άλλο σημείο, ο Δήμος Βερύκιος αποκάλυψε ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε τηλεφωνική συνομιλία με στέλεχος της τότε κυβέρνηση όπου διαμαρτυρήθηκε για το ραντεβού με τον Καλογρίτσα και μάλιστα απευθυνόμενος προς τον συνομιλητή του, του είπε ότι αυτά δεν γίνονται ούτε στη μαφία! Συγκεκριμένα, μάρτυρας αποκάλυψε πως ο κ. Κοντομηνάς ενημέρωσε κάποιους από την κυβέρνηση και λίγες μέρες πριν από την τηλεοπτική του εμφάνιση είπε : « τον Καλογρίτσα δεν τον θέλουν από το Μαξίμου». « Το ζήτημα είναι ότι του ζήτησε ένας άνθρωπος να συνεργαστούν χωρίς χρήματα και βρίζοντας ανθρώπους που ήθελαν να εξυπηρετήσει», είπε και πρόσθεσε: «Προφανώς τους το είπε ο Κοντομηνάς: Ρε σεις σας βρίζει τι κάνετε τους είπε; Και είπε ο Κοντομηνάς αυτά δεν γίνονται ούτε στη μαφία. Ήμουν στο διπλανό γραφείο κ άκουγα». Τέλος, ο κ. Βερύκιος εκμυστηρεύτηκε στα μέλη της Επιτροπής ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας μιλούσε απαξιωτικά για την τότε κυβέρνηση, λέγοντας: «Κάποια στιγμή ο Κοντομηνάς αναρωτήθηκε πως μπορώ να συνεργαστώ και να μπλέξω με έναν τύπο που δεν έχει μια στην τσέπη και βρίζει εκείνους που ζητούν να τον σώσω αυτά ούτε στη μαφία αυτό εκφράστηκε σε εμένα», είπε.

Όλες οι ειδήσεις

 Έγκλημα Γλυκά Νερά – Καλλιακμάνης: Παράξενες οι κινήσεις των δολοφόνων της Καρολάιν

Φορολογικές δηλώσεις: Οι νέοι κωδικοί και οι αλλαγές στο έντυπο Ε1

«Περιμένουμε επιβεβαίωση ότι είναι κλινικά νεκρή» - Τι λέει ο σύζυγος 44χρονης με θρόμβωση μετά το εμβόλιο

Δίπλωμα οδήγησης: Όλες οι υπηρεσίες με κωδικούς taxisnet μέσω gov.gr

Χρήστος ΚαλογρίτσαςΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Κοντομηνάςπροανακριτικήκυβέρνηση