Πολιτική|29.05.2021 08:53

ΣΥΡΙΖΑ – Κεδίκογλου: Στο δρόμο που χάραξε η Ρεγγίνα Βάρτζελη

Βούλα Κεχαγιά

Η προσχώρηση του πρώην υφυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ επί διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, Συμεών Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει πως όλο το προηγούμενο διάστημα δεν εγκαταλείφθηκε η ιδέα της διεύρυνσης του κόμματος, αντιθέτως καλλιεργήθηκαν σχέσεις και επαφές που θα ενισχύσουν το εγχείρημα.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν το επόμενο διάστημα και άλλες προσχωρήσεις με πρόσωπα που συμφωνούν με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και δηλώνουν διατεθειμένα να εργαστούν στην κατεύθυνση της αλλαγής μοντέλου για τη χώρα. Υπενθυμίζεται πως ένα από πρώτα πρόσωπα που έδωσαν το μήνυμα της αναγκαιότητας του ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα ήταν η Ρεγγίνα Βάρτζελη πρώην διευθύντρια του Γ. Παπανδρέου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Συνάντηση με Τσίπρα για τις... υπογραφές

Η επισημοποίηση της ένταξης του Συμεών Κεδίκογλου έγινε το πρωί στη Βουλή στη διάρκεια συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την επιθυμία του να στρατευθεί στον κοινό αγώνα για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και για την προοπτική νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και της προοδευτικής παράταξης με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

Με δήλωσή του στα social media ο ίδιος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας. Υπηρετώντας αυτήν την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μία κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό. Σ’ αυτήν την πορεία ξανασυναντώ και καλώ παλιούς και νέους φίλους σε ελπιδοφόρους αγώνες».

Όλες οι ειδήσεις

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Ραντεβού στο emvolio.gov.gr για πολίτες 18-29 ετών

Προανακριτική: Ψάχνουν τα πρακτικά και τους… λογαριασμούς

Κωνσταντινούπολη: Οι τρεις αλώσεις και τα 4 ορόσημα στην πολύχρονη Ιστορία

Τελικός Champions League: 39 νεκροί βλέπουν από ψηλά, 36 χρόνια μετά το Χέιζελ, Άγγλους στον τελικό

Αλέξης ΤσίπραςΣυμεών ΚεδίκογλουΚΙΝΑΛΣΥΡΙΖΑ