Πολιτική|08.06.2021 20:08

Κόντρα Χαρίτση – Ρουσόπουλου για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας

Newsroom

Κλιμακώνεται τα τελευταία 24ωρα η πολιτική κόντρα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία για τα δάνεια του κυβερνώντος κόμματος. Μάλιστα, μετά τη δημοσίευση του τελευταίου ισολογισμού της Νέας Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε σχετικής ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας έχουν εκτοξευθεί κατά 118 εκατομμύρια ευρώ στο διάστημα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία να απαντά πως επί Κυριάκου Μητσοτάκη τα χρέη μειώθηκαν από 9 εκατ. ευρώ το 2015 σε 3,1 εκατ. ευρώ το 2020.

Για το θέμα των χρεών του κυβερνώντος κόμματος το πρωί της Τρίτης διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ρουσόπουλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε πως «η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε δάνειο γύρω στα 110 - 120 εκατ. ευρώ και έχει πληρώσει ήδη 190 εκατ. ευρώ. Δηλαδή έχει πληρώσει 1,5 φορά και χρωστάει ακόμα γύρω στα 200 εκατ. λόγω επιτοκίων, αλλά και επειδή η Αγροτική έκλεισε και λίγο πριν είχε τριπλασιάσει τα επιτόκιά της».     

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αυξημένα νούμερα που προκύπτουν από τον ισολογισμό των κομμάτων του 2020 που δημοσιοποιήθηκε. «Βλέπουμε πως ο δανεισμός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας έχει εκτοξευθεί στο αστρονομικό ποσό των 343 εκατ. ευρώ και όλα αυτά σε μία περίοδο που η Νέα Δημοκρατία είχε περισσότερα έσοδα από ότι τα προηγούμενα χρόνια». Εν συνεχεία υπογράμμισε πως  αυτό συμβαίνει σε μία περίοδο που «υγιείς επιχειρήσεις δεν μπορούν να περάσουν ούτε έξω από την τράπεζα».

Χαρίτσης: Πώς θα νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά ο πρωθυπουργός;

«Πώς άραγε ο πρωθυπουργός θα νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά εάν δεν μπορεί να νοικοκυρέψει το σπίτι του» ρώτησε ο κ. Χαρίτσης, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να απαντά πως «ο κ. Χαρίτσης προθέτει το δάνειο που έχει αποπληρωθεί με το υπόλοιπο δάνειο» και τόνισε πως αυτό το νούμερο δεν ισχύει

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης: Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται μόνο εμβολιασμένους

Διαδικτυακό μπλακ άουτ στις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες

Αγία Βαρβάρα: Στη φυλακή ο 74χρονος για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου

Καιρός - Μαρουσάκης: Καταιγίδες και χαλάζι φέρνει η Ψυχρή Λίμνη

χρέηΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατία