Πολιτική|08.06.2021 19:49

Γιάννης Αγγελής: «Ανυπόφορη κόλαση» - Επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης για Novartis

Σοφία Φασουλάκη

Ανυπόφορη κόλαση χαρακτηρίζει την προσωπική και επαγγελματική του ζωή ο αντεισαγγελέας Γιάννης Αγγελής, σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι όλη αυτή η διαδικασία της εμπλοκής του στη Novartis είναι εξοντωτική.

Βάζει μάλιστα στο στόχαστρο τη συνάδελφό του πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, την οποία όπως είπε προσπάθησε να αποτρέψει από το παράνομο σχέδιο της για το οποίο είναι ήδη κατηγορούμενη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Με την επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ζητεί κατ΄ άρθρο 20 παρ. 2 Συντάγματος, ακρόαση πριν ληφθεί απόφαση για την άσκηση ή όχι πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του, με βάση το πόρισμα του αντιπροέδρου του ΣτΕ, Μιχ. Πικραμένου, το οποίο, όπως αναφέρει στην επιστολή του, καταλήγει στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά, που προσβάλλει το κύρος της δικαιοσύνης, λόγω "υπέρβασης των ορίων ελέγχου", που επέδειξα κατά την άσκηση της τρίμηνης εποπτείας μου».

Η πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου, κατά τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό είναι πολιτική και κομματική: «....Οι παραγγελίες αυτές δόθηκαν (από τον προκάτοχό Σας) ελάχιστο χρόνο πριν τη διενέργεια των Εθνικών - Βουλευτικών εκλογών της 7-7-2019 για λόγους αποκλειστικώς πολιτικούς και κομματικούς και ειδικότερα για να "ελαφρύνει" τις κατηγορίες που αποδίδονταν (τότε) και εξακολουθούν να αποδίδονται (ακόμα και σήμερα) στο κόμμα του και εμμέσως στον ίδιο, σχετικά με την προσπάθεια να καταστούν ποινικώς υπεύθυνα, 10 πολιτικά πρόσωπα (εκ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί), πολιτικοί αντίπαλοι του τότε κυβερνώντος πολιτικού κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ)».

Άσκησα τα καθήκοντά μου ως όφειλα

Όπως αναφέρει ο κ.Αγγελής στην επιστολή του το πόρισμα του Στε “...προτείνει προς Εσάς την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον μου, για δήθεν αναξιοπρεπή συμπεριφορά, που προσβάλλει το κύρος της δικαιοσύνης, λόγω «υπέρβασης των ορίων ελέγχου», που επέδειξα κατά την άσκηση της τρίμηνης εποπτείας μου (από 5-10-2018 μέχρι και 7-1-2019), οπότε και παραιτήθηκα. Με απλά λόγια, η «ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ» Σας προτείνει να ασκήσετε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου, όχι γιατί έκανα κάτι λιγότερο ή παρέλειψα να κάνω κάτι κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, αλλά γιατί «άσκησα περισσότερο και με διαφορετικό τρόπο εποπτεία», που υπερβαίνει το «νομικό μέτρο», που καθορίζει η έκθεση (σε αντίθεση με τη μέχρι τότε νομολογία και πρακτική), κατά το υποκειμενικό βέβαια κριτήριο του υπογράφοντος αυτήν....

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης: Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται μόνο εμβολιασμένους

Διαδικτυακό μπλακ άουτ στις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες

Αγία Βαρβάρα: Στη φυλακή ο 74χρονος για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου

Καιρός - Μαρουσάκης: Καταιγίδες και χαλάζι φέρνει η Ψυχρή Λίμνη

υπουργείο ΔικαιοσύνηςΕλένη ΤουλουπάκηNovartisΙωάννης Αγγελής