Πολιτική|16.01.2019 19:47

Καμμένος: Αναγκάζομαι να πω όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης

Newsroom

«Ως επικεφαλής των ΑΝΕΛ είμαι στη θέση να αναγκάζομαι να ψηφίσω όχι στην παροχή ψήφους εμπιστοσύνης σε αυτή τη συμφωνία. Διαφώνησα, διαφωνώ και θα διαφωνώ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος. 

«Είμαστε σε μία κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο, όπου στη Βουλή μέσα δεν συγκρούονται δύο διαφορετικές απόψεις: Εκείνοι που συμφωνούν ή διαφωνούν με τις Πρέσπες, εδώ συγκρουόμαστε τρεις διαφορετικές απόψεις».

«Πρέπει να γνωρίζει ο λαός και οι γενιές που θα ακολουθήσουν τι διακυβεύεται σήμερα», σημειώνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Και τονίζει: «Ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς δεν θα συμφωνήσουμε με μια κυβέρνηση που παραχωρεί τον όρο Μακεδονία». 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προήδρευε αλλά μόλις ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατέβηκε. 

«Ο κ. Κουμουτσάκος και οι 17 βουλευτές της ΝΔ αναγνωρίζουν ιθαγένεια σλαβομακεδονική στους Σλάβους των Σκοπίων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος στην ομιλία του, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία. 

Οι αναφορές του Πάνου Καμμένου ενόχλησαν τους βουλευτές της ΝΔ, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να προειδοποιεί τη Σοφία Βούλτεψη να καθίσει κάτω, διαφορετικά θα αναγκαστεί να σηκωθεί όρθιος για να επιβάλει την τάξη. 

«Κάτσε κάτω», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη Σοφία Βούλτεψη με τον Νικήτα Κακλαμάνη να τον προειδοποιεί πώς ό,τι ισχύει για τους βουλευτές ισχύει και για τους προέδρους των κομμάτων. 

«Ο Τέρενς Κουίκ, η Έλενα Κουντουρά, η κυρία Χρυσοβελώνη δεν μπορούν να παραμείνουν υπουργοί σε μία κυβέρνηση που με εντιμότητα δημιουργήσαμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Θα κάνω τα πάντα για να μην περάσει η Συμφωνία....Εγώ τον ΣΥΡΙΖΑ τον έμαθα να γράφει με το δεξί κάποια πράγματα», σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. 

Ο Πάνος Καμμένος έκλεισε την ομιλία του ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Σε καλώ Αλέξη να μην το περάσεις. Πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα». 

Συμφωνία των ΠρεσπώνΠάνος Καμμένος