Πολιτική|15.06.2021 12:37

Φίλης: Κανονικά απεργία και Πανελλήνιες

Newsroom

«Η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει να εξαιρεθούν οι καθηγητές από την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πριν μια βδομάδα, με μεγάλη πλειοψηφία, η ΟΛΜΕ είχε αποφασίσει να μην γίνει απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, προκειμένου -φυσικά- αυτές να γίνουν κανονικά. Και είναι προφανές ότι θα γίνουν», επισημαίνει ο Νίκος Φίλης σε δήλωσή του. Ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει δε, ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά μιας ανύπαρκτης απεργίας της ΟΛΜΕ, για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς».

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκη Φίλη έχει ως εξής:

«Στριμωγμένη η κυβέρνηση από την πολιτική της, δίνει μάχες με αόρατους εχθρούς. Η υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά μιας ανύπαρκτης απεργίας της ΟΛΜΕ, για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς.

Γνώριζε, το παραδέχεται άλλωστε η ίδια, ότι η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει να εξαιρεθούν οι καθηγητές από την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πριν μια βδομάδα, με μεγάλη πλειοψηφία, η ΟΛΜΕ είχε αποφασίσει να μην γίνει απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, προκειμένου -φυσικά- αυτές να γίνουν κανονικά. Και είναι προφανές ότι θα γίνουν.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα, διαθέτει δημοκρατικό ήθος, περίσσευμα ευθύνης και αίσθηση καθήκοντος.

Αύριο και οι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν και ο ελληνικός λαός θα δώσει με τις κινητοποιήσεις του απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη - Χατζηδάκη».

Όλες οι ειδήσεις

Πανελλήνιες 2021: Κατεπείγουσα αγωγή Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ για την απεργία

Εμβόλιο AstraZeneca: Τι πρέπει να κάνουν όσοι αναμένουν τη 2η δόση - Τι σημαίνει αλλαγή εμβολίου

Ελληνοτουρκικά: Δοκιμαστικό μορατόριουμ και μετάθεση της δύσκολης ατζέντας

Απεργία 16 Ιουνίου: Παραλύει ο δημόσιος τομέας, χωρίς μετρό η Αθήνα – Στάση εργασίας από ΓΣΕΕ

απεργίαΝίκη ΚεραμέωςΝίκος Φίληςπανελλήνιες 2019υπουργείο Παιδείας