Πολιτική|16.06.2021 23:04

Εργασιακό - Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τα μισά άρθρα - Είπε «όχι» στο οκτάωρο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Τη δική του «αποκωδικοποίηση» της ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο έκανε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας ότι εν τέλει ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τα μισά σχεδόν άρθρα του νομοσχεδίου. Σύμφωνα, δε, με τον ίδιο καταψήφισε το άρθρο 55 στο οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους, κατοχυρώνεται το οκτάωρο.

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε επίσης τις διατάξεις της Επιθεώρησης Εργασίας, περιλαμβανομένων των άρθρων 122 και 123 που προβλέπουν ευκολότερη διαδικασία επιβολής κυρώσεων και έκδοση διαταγής πληρωμής, ενώ:

  • Ψήφισε «παρών» στο άρθρο 14 που προβλέπει τη δυνατότητα να διεκδικεί, σε περίπτωση βίας ή παρενόχλησης, τα δικαιώματά του μέσω της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης!
  • Ψήφισε «παρών» στο άρθρο 31 που ορίζει τη δυνατότητα του εργαζομένου γονέα να ζητήσει ευέλικτα ωράρια μολονότι προέρχεται από την Οδηγία 1158/2019 που οι ίδιοι υπέγραψαν.
  • Ψήφισε «παρών» στα άρθρο 37 και 45 που ορίζουν την άδεια φροντίδας τέκνου και την άδεια για μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Ψήφισε «παρών» στο άρθρο 56 που περιορίζει τη δυνατότητα των εργοδοτών να καταστρατηγούν το διάλειμμα για να επεκτείνουν αυθαίρετα το ωράριο των εργαζομένων.
  • Ψήφισε «παραών» στο άρθρο 70 που προβλέπει τη δυνατότητα των παρόχων υπηρεσιών delivery να συνδικαλίζονται.
  • Ψήφισε παρών στο άρθρο 85 που απαγορεύει τη χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες και πολιτικά κόμματα

«Περιμένουμε μια στοιχειώδη εξήγηση, αν υπάρχει, για αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής τρικυμίας και υποκρισίας», προσέθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Όλες οι ειδήσεις

Εργασιακό νομοσχέδιο: Ψηφίστηκε από τη Βουλή με 158 «ΝΑΙ»

Σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή - «Δεν είστε ο Παπανδρέου» - «Είσαι μπαταχτζής»

Πούτιν - Μπάιντεν: Απομάκρυνση από τον Ψυχρό Πόλεμο - «Δεν είναι ώρα για αγκαλιές»

Κορονοϊός: «Kουρεύεται» η ενημέρωση – Όλο το παρασκήνιο

Self test: Πώς και σε ποιους θα διατίθενται από 1η Ιουλίου

Κωστής Χατζηδάκηςεργασιακό νομοσχέδιο