Πολιτική|18.06.2021 10:24

Προανακριτική: Νέα αποκαλυπτικά sms με τον Νίκο Παππά κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Νέα στοιχεία φωτιά, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ο Χρήστος Καλογρίτσας. Συγκεκριμένα, πρόκειται αφενός για SMS μεταξύ του επιχειρηματία και του πρώην Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, μέσω των οποίων αποδεικνύεται ότι ο κ. Παππάς ήταν ο «μαέστρος» πίσω από την προσπάθεια δημιουργίας του νέου καναλιού και αφετέρου τιμολόγια τα οποία καταδεικνύουν ότι ο κ. Καλογρίτσας χρηματοδοτούσε την εφημερίδα Documento. «Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Παππάς συντόνιζε όλες τις ενέργειες και συναντήσεις του κ. Καλογρίτσα και του έδινε εντολές πως θα δράσει, αποδεικνύοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργούσε ως παρένθετο πρόσωπο (μπροστινός) του κ. Παππά», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα ο κ Καλογρίτσας κατέθεσε:

SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα που του αναφέρει «Tony Lianos he will be waiting at ccc office at 9 am tomorrow» επισημαίνοντας του «γρήγορα» «αύριο πρωί», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς κανόνισε συνάντηση του κ. Καλογρίτσα με τον κ. Λιανό της ccc πριν το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την έκδοση της εγγυητικής, εκθέτοντας τον κ. Παππά που δήλωνε ότι δεν είχε σχέση με τις επαφές Καλογρίτσα ccc. Ο κ. Παππάς λοιπόν εμπλέκεται απόλυτα στην αφανή συνεργασία Καλογρίτσα CCC για τις τηλεοπτικές άδειες

SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα όπου αρχικά αναφέρει «περιμένω τηλ» και εν συνεχεία «Μίλησα σε παίρνει τηλ σήμερα. Ζήτησε ο Κοντ να σε δει…… λέει ό, τι του πούμε (φουρλεμάδης)», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς επικοινώνησε με τον κ. Κοντομηνά, ότι κανόνισε τη συνάντηση Καλογρίτσα Κοντομηνά και ότι είχε διασφαλίσει ότι ο κ. Κοντομηνάς θα κάνει «ό,τι του πούμε», επιβεβαιώνοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργεί με εντολές του κ. Παππά.

Σειρά τιμολογίων που επιβεβαιώνουν τα όσα έχει καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή περί της χρηματοδότησης της εφημερίδας Documento από τον ίδιο με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά.

«Τα νεότερα στοιχεία ενδυναμώνουν όσα έχουν αποδειχθεί ήδη. Ο κ. Παππάς ενώ ήταν αρμόδιος υπουργός έστελνε εκ μέρους του τον κ. Καλογρίτσα και του διασφάλιζε να βρει χρήματα και συνεταίρους για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑchannel», καταλήγουν πηγές της ΚΟ της ΝΔ.

Όλες οι ειδήσεις

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά - Πιλότος: Θα με εγκατέλειπε, είχαμε καβγάδες

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Πώς «έσπασε» ο πιλότος - Τι ανέφερε στην ομολογία του

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στο Μαξίμου το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής - Τι προβλέπει

Κυβέρνηση: Φυγή προς τα εμπρός με το ευρωπαϊκό … σχέδιο Μάρσαλ

Ο Τσίπρας «παίζει μπάλα» και με τους ευρωσοσιαλιστές

Σαν σήμερα 18 Ιουνίου, ο Μέγας Ναπολέων συντρίβεται στη μάχη του Βατερλώ

Νέα ΔημοκρατίαπροανακριτικήΧρήστος ΚαλογρίτσαςΝίκος Παππάς