Πολιτική|29.06.2021 21:25

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Μπορούμε να κάνουμε άλμα προόδου

Newsroom

Στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην αρχή της συζήτησης ο πρωθυπουργός τόνισε ως οι συνθήκες είναι καλές για να κάνουμε ένα άλμα προόδου και να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη που θα περιορίζει τις ανισότητες. Η χώρα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για το νέο αναπτυξιακό άλμα, ανέφερε σχετικά.

Ο πρωθυπουργός, σε συζήτηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά και τον πρόεδρο του ΔΣ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, έστειλε μήνυμα στους επενδυτές ότι «είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα». «Τώρα μπορούμε να πούμε με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά ότι είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα. Και το λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας διαγράφονται εξαιρετικά θετικές» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την εδραία πεποίθησή του ότι οι συνθήκες είναι απολύτως κατάλληλες για να μπορέσει να κάνει η χώρα το άλμα προόδου το οποίο θα της επιτρέψει όχι να αφήσει πίσω της μια πολύ πονεμένη δεκαετία, αλλά να αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται στον διεθνή οικονομικό χάρτη. Τώρα είναι η ευκαιρία και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κι εσείς θα ανταποκριθείτε στον πρόκληση των καιρών, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Να μη γυρίσουμε στον προ κρίσης τρόπο λειτουργίας σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ζητούμενο δεν είναι να επανέλθουμε στον προ κρίσης και πανδημίας τρόπο λειτουργίας». Ο κ. Παπαλεξόπουλος επισήμανε ακόμη ότι «στόχος μας είναι μια συμπεριληπτική, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη και αυτή δε θα επιτευχθεί νομοτελειακά

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός - Εμβόλια: 40 περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στην Ελλάδα

Εθνική Πινακοθήκη: Λεπτό προς λεπτό η κλοπή του Πικάσο - Ολη η απολογία του 49χρονου

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καύσωνα: Oδηγίες από την Πολιτική Προστασία - Πώς θα προστατευτείτε από την ζέστη

Εστίαση: Πώς θα λειτουργήσει - Τι ισχύει για κλαμπ, γήπεδα, μπουζούκια

Αναδρομικά: Ανατροπή για συνταξιούχους - Αναβάλλεται η πληρωμή

ΣΕΒΚυριάκος Μητσοτάκηςομιλία