Πολιτική|05.07.2021 14:48

Πελώνη: Θα υπάρξουν αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την ύπαρξη αυστηρότερων υγειονομικών πρωτόκολλων προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Πελώνη: Συντριπτικά υπέρ των εμβολίων τα στοιχεία

Μάλιστα, η ίδια υπογράμμισε ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολίων. Ειδικότερα, στην ηλικιακή ομάδα 60-80 ετών στο σύνολο των διασωληνωμένων των τελευταίων τριών μηνών, το 99,08% ήταν ανεμβολίαστοι. Στην ίδια ηλικιακή ομάδα στο σύνολο των θανόντων των τριών τελευταίων μηνών, το 99,02% ήταν ανεμβολίαστοι.«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και σαφές: Το εμβόλιο σώζει ζωές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην γενικότερη επιδημιολογική κατάσταση τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες, ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων που διαπιστώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες. «Ταυτόχρονα, η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα -που αναμένεται να επικρατήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη εντός των επόμενων εβδομάδων- προκαλεί προβληματισμό. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών έναντι του νέου  στελέχους, είναι εξαιρετικά υψηλή. Στο πλαίσιο αυτό, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής  των Λοιμωξιολόγων, οι μετακινήσεις ενήλικων προς τα νησιά θα γίνονται, από σήμερα, μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό PCR των τελευταίων 72 ωρών ή αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών. Εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση και όσοι μετακινούνται μεταξύ νησιών που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με κοντινά νησιά», επισήμανε. Σύμφωνα με την ίδια «Ήδη έχουν γίνει περισσότεροι από 8.700.000 εμβολιασμοί. Σχεδόν 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας  έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και πάνω από 3.960.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους».

«Οι νέοι εμβολιάζονται»

Την ίδια ώρα, η κυρία Πελώνη έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τον εμβολιασμό της κρίσιμης ηλικιακής ομάδας 18.25. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν κλειστεί 150.000 νέα ραντεβού εκ των οποίων λίγο παραπάνω από τα 100.000 αφορούν την ηλικία 18-25. Σε ερώτηση, δε, για την χρήση της μάσκας υπενθύμισε ότι ακόμα η χρήση της δεν έχει καταργηθεί, αφήνοντας σαφές παράθυρο πλήρους επαναφοράς του μέτρου εάν κριθεί σκόπιμο. «Όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Αυξημένη διασπορά φέρνει στο τραπέζι νέα μέτρα – Ξορκίζει το lockdown η κυβέρνηση, προβληματισμένοι οι ειδικοί

Ταξίδι με πλοίο: Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά με φόντο τα νέα μέτρα – Ουρές δεκάδων μέτρων

Τουρισμός για Όλους: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Αναλυτικές οδηγίες για υποβολή

Πώς βλέπουν τα νέα μέτρα οι άνθρωποι του Πολιτισμού: «Παραμένουμε πληττόμενες επιχειρήσεις»

ΚορονοϊόςεμβόλιοΑριστοτελία Πελώνηνέα μέτρα