Πολιτική|12.07.2021 12:15

Κορονοϊός: Στο τραπέζι τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη – Ανοίγει ο δρόμος για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Αλέξανδρος Διαμάντης

H ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με την κυβέρνηση ήδη να εξετάζει όλες τις επιλογές που έχει διαθέσιμες.

Στο τραπέζι τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη

Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις ώστε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες, πληροφορία που τη συγκεκριμένη στιγμή ούτε επιβεβαιώνουν αλλά ούτε και διαψεύδουν αρμόδιες πηγές. Αυτό, κυρίως, που προβληματίζει τόσο τους ειδικούς όσο και την κυβέρνηση είναι τα «ανεξέλεγκτα» πάρτι, όπως για παράδειγμα αυτό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου σε βίλα στη Χαλκίδα με τη συμμετοχή περίπου 500 ατόμων και γνωστών DJ, χωρίς ουδεμία τήρηση κανόνων ασφαλείας και αποστάσεων.

Ανοίγει ο δρόμος για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, βλέποντας τα στοιχεία των εμβολιασμών, ολοένα και συγκλίνουν προς την απόφαση να καταστεί σε συγκεκριμένους εργασιακούς τομείς ο εμβολιασμός υποχρεωτικός. Ήδη η αρμόδια επιτροπή Βιοηθικής έχει δώσει το πράσινο φως (έστω και ως ύστατη λύση) συνεπώς συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι ο δρόμος είναι «ανοικτός». Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εάν αποφασίσει να προχωρήσει σε σχετικό διάγγελμα να μιλήσει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενδεχομένως και να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του. Οι πληροφορίες θέλουν τους υγειονομικούς να είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, ενώ ακολουθούν οι στρατιωτικοί αλλά ενδεχομένως και τα σώματα ασφαλείας. Οι εκπαιδευτικοί πιθανότατα δεν θα βρεθούν αρχικά στη λίστα, δεδομένου ότι τα σχολεία αυτή τη στιγμή είναι κλειστά. Αυτό, ωστόσο, θα επανεξεταστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με το χτύπημα του κουδουνιού.

Σε κάθε περίπτωση, είναι εμφανές ότι έχει σημάνει συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι λοιμοξιολόγοι ήδη έχουν προειδοποιήσει για νέα αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, την στιγμή μάλιστα που η χώρα μας όχι μόνο έχει ανοίξει τα σύνορα, αναμένοντας τουρίστες.

Όλες οι ειδήσεις

Ηλιούπολη: Το παρελθόν του 39χρονου αστυνομικού - Το πάθος για όπλα και οι απειλές σε συναδέλφους

Νέα μέτρα: To plan b και οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στη μάχη με την πανδημία

Γιώργος Μαργαρίτης: Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της αλήθειας - Ετοιμάζω ντουέτο με τον Δεληβοριά

Euro 2020: Ρατσιστικές επιθέσεις σε Σάκα, Σάντσο και Ράσφορντ - Αηδιασμένη δηλώνει η Ομοσπονδία

διάγγελμαμετάλλαξη ΔέλταμήνυμαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚορονοϊόςΜέγαρο Μαξίμου