Πολιτική|21.07.2021 16:54

Μητσοτάκης για πρώτο Rafale: «Τα Ελληνικά φτερά δυναμώνουν»

Newsroom

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουλίου στη γαλλική βάση Ιστρ, στη Νότια Γαλλία η τελετή παράδοσης του πρώτου υπερσύγχρονου μαχητικού πολλαπλών ρόλων τύπου Rafale στην Πολεμική Αεροπορία. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε πως πρόκειται για ένα αεροσκάφος που ενισχύει την Πολεμική Αεροπορία και υπογράμμισε ότι «τα ελληνικά φτερά δυναμώνουν».

Αναλυτικά ο πρωθυπουργός σημείωσε στην ανάρτησή του: «Το πρώτο από τα συνολικά 18 Ελληνικά Rafale. Ένα αεροσκάφος υπεροχής, νέας γενιάς, που πολλαπλασιάζει την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας μας και ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας μας. Τα Ελληνικά φτερά δυναμώνουν».

T

Σημειώνεται ότι στο άμεσο μέλλον αναμένονται άλλα 17 μαχητικά αυτού του τύπου που αναμένεται να αναβαθμίσει τις μαχητικές ικανότητες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Παρών στην τελετή παράδοσης ήταν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, που τόνισε ότι τα Rafale «αποτελούν προϊόν των προσπαθειών μας για τη συνεχή ενίσχυση των αποτρεπτικών μας δυνατοτήτων, με σκοπό να εξασφαλίσουμε τον εναέριο χώρο μας με τον πλέον πειστικό τρόπο».

T
Copyright: Eurokinissi

Όλες οι ειδήσεις

Μετάλλαξη Δέλτα κορονοϊού: Φόβοι των ειδικών και προειδοποιήσεις για κορύφωση τον Αύγουστο

Μήνυμα Δένδια: Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία – Τι προβλέπει

NBA – Αντετοκούνμπο: Δεν πίστευα ποτέ ότι στα 26 μου θα έπαιζα στους τελικούς

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Καμία ψυχική νόσος» - Η απάντηση Κούγια στον δικηγόρο του 30χρονου

Πολεμική ΑεροπορίαRafaleμαχητικό αεροσκάφοςΓΕΕΘΑαεροσκάφοςΚωνσταντίνος ΦλώροςΚυριάκος Μητσοτάκης