Πολιτική|29.07.2021 13:57

Πόθεν Έσχες: Τι δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Βουλευτική αποζημίωση που αγγίζει τα 73.466 δηλώνει στο πόθεν έσχες του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ η σύζυγός του 18.176 ευρώ και μόλις 2,50 ευρώ από τόκους και μερίσματα.

Σύμφωνα με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασής του δεν διαθέτει μετοχές, ομόλογα, ούτε θυρίδες σε τράπεζες. Την ίδια ώρα, οι καταθέσεις του στην Εθνική Τράπεζα (σε δύο από τους πέντε λογαριασμούς υπόχρεοι είναι τρίτοι) αγγίζουν τα 4.024 ευρώ.

Από την πλευρά του η  σύζυγός του Αναστασία Κοντογιάννη διαθέτει σε έναν λογαριασμό στη Eurobank έχει 4.099 ευρώ και σε έναν άλλο, όπου υπόχρεος εμφανίζεται τρίτος, 117 ευρώ, ενώ στην Εθνική Τράπεζα έχει 6.304 ευρώ και 37 ευρώ σε έναν δεύτερο. Η οικογένεια Κουτσούμπα διαθέτει δύο ακίνητα, ένα σε Βοιωτία και ένα στη Φθιώτιδα κι ένα επιβατικό αυτοκίνητο

Δείτε τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα εδώ

ΚΚΕ: Ο κ. Κουτσούμπας αμείβεται με 800 ευρώ τον μήνα

Σημειώνεται ότι, μετά την ανακοίνωση του πόθεν έσχες του κ. Κουτσούμπα, το ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα. Κατά συνέπεια το σύνολο των αποδοχών του -ως βουλευτή- κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ.

Επίσης, το γεγονός ότι το ύψος των βουλευτικών αποδοχών του Δ. Κουτσούμπα εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με άλλων πολιτικών αρχηγών, οφείλεται στο ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δηλώνουν στο "Πόθεν Έσχες" όλες τις αποδοχές που εισπράττουν με την ιδιότητα του βουλευτή (αποζημίωση, επιδόματα) κλπ -φορολογητέες και μη- κάτι το οποίο είναι ο πολιτικά και νομικά ενδεδειγμένος τρόπος δήλωσης "Πόθεν Έσχες".

Η επανάληψη αυτού του φαινομένου, δηλαδή του διαφορετικού τρόπου δήλωσης των εισοδημάτων των βουλευτών, γεννά εύλογα ερωτηματικά, γι' αυτό και η αρμόδια επιτροπή της βουλής θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να αποτυπώνονται ενιαία όλες οι αποδοχές των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών.

Όλες οι ειδήσεις

Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών

Κορονοϊός: Αγώνας δρόμου για να γλιτώσουν τα νησιά το μίνι lockdown

Καιρός - Καύσωνας: Πώς θα χρησιμοποιήσουμε σωστά τα κλιματιστικά μας

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο καλλιτεχνικός κόσμος σχολιάζει την προφυλάκισή του - «Δημιουργήσατε την αίσθηση ότι είναι βασιλιάδες»

πόθεν έσχεςΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας