Καιρός - Καύσωνας: Πώς θα χρησιμοποιήσουμε σωστά τα κλιματιστικά μας
Τι πρέπει να προσέχουμε για μέγιστη απόδοση – Πώς θα συντηρήσουμε τα μηχανήματά μας σε άψογη κατάσταση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του Open μίλησε ο γ.γ. ψυκτικών, Δημήτρης Κοντούσιας για την σωστή χρήση που πρέπει να κάνουμε στα κλιματιστικά μας, ώστε να έχουμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση σε συνθήκες καύσωνα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι θερμοκρασίες που μπορεί να αποδώσει κάθε κλιματιστικό, πρέπει να έχουν μία απόκλιση 12- 14 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία. Διαφορετικά, το μόνο που κάνουμε είναι να χάνουμε χρήματα καθώς, δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ η κατανάλωση ρεύματος είναι υπερβολική.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, «Αν έξω έχει 40 βαθμούς και βάλω το κλιματιστικό μου στους 19 – 20, και το μηχάνημα δεν θα αποδώσει και, από την υπερλειτουργία του, υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ο συμπιεστής να λειτουργεί. Γιατί η εξωτερική μονάδα του air – condition δεν θα σταματήσει για να ξεκουραστεί».
Όσον αφορά στα πράγματα που μπορούμε οι ίδιοι να κάνουμε ώστε να συντηρήσουμε σε άψογη κατάσταση το κλιματιστικό μας, ο κ. Κοντούσιας ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό, μία φορά τον μήνα ή και δύο, εφόσον το μηχάνημα δουλεύει καθημερινά για ώρες, να αφαιρούμε τα φίλτρα του κλιματιστικού, να τα πλένουμε στο μπάνιο με σκέτο νερό και να τα τοποθετούμε ξανά στη θέση τους.
Καιρός – Καύσωνας: Θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς την Πέμπτη – Οδηγίες προστασίας
ΕΝΦΙΑ: Πώς θα πληρωθεί ο φόρος από τον Σεπτέμβριο
Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Έκαναν υπερπροσπάθεια αλλά τερμάτισαν στην 5η θέση Μπούρμπου και Κυρίδου
Ταξί: Δεν... κινήθηκαν ηλεκτρικά – Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari από τη μητέρα του
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




