Πολιτική|29.07.2021 19:30

Κουναλάκη: Στην Αθήνα η πρώτη γυναίκα αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια - Ενημερώθηκε για το ελληνικό metoo από την Συρεγγέλα

Newsroom

Για τα μέτρα και τις δράσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την πρόληψη και αντιμετώπιση έμφυλων διακρίσεων, παρενόχλησης και ενδοοικογενειακής βίας ενημέρωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt και την Αντικυβερνήτη της Πολιτείας της Καλιφόρνιας Ελένη Κουναλάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο κ. Pyatt και η οργάνωση Women Act, η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 που θα βρίσκεται σε διαβούλευση έως τις 13 Αυγούστου και το οποίο αποτελεί την πρώτη συντονισμένη προσπάθεια ενσωμάτωσης προτάσεων πολιτικής από όλα τα υπουργεία για την ένταξη δράσεων που προωθούν την ισότητα των φύλων.

ethnos.gr

Στη συνέχεια η κα Συρεγγέλα έκανε μνεία στο Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων που περιλαμβάνει τα Συμβουλευτικά Κέντρα, τους Ξενώνες Φιλοξενίας και την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, στην οποία μπορούν να απευθύνονται για συμβουλές τόσο τα ίδια τα θύματα βίας, όσο και πρόσωπα από το κοντινό τους περιβάλλον. 

Παράλληλα η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργήσει την ιστοσελίδα metoogreece.gr, όπου συγκεντρώνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας, καθώς και οι δράσεις καταπολέμησής τους.

ethnos.gr

Όλες οι ειδήσεις

Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών

Κορονοϊός: Αγώνας δρόμου για να γλιτώσουν τα νησιά το μίνι lockdown

Καιρός - Καύσωνας: Πώς θα χρησιμοποιήσουμε σωστά τα κλιματιστικά μας

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο καλλιτεχνικός κόσμος σχολιάζει την προφυλάκισή του - «Δημιουργήσατε την αίσθηση ότι είναι βασιλιάδες»

Μαρία ΣυρέγγελαΤζέφρι ΠάιατMeToo