Πολιτική|29.07.2021 20:23

Κόντρα Πολάκη - ΝΔ για Πόθεν Έσχες: «Η λάσπη έχει μπει στο γονίδιο ύπαρξής σας»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Νέος «πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι στο πόθεν έσχες του κ. Πολάκη εμφανίζεται μια νέα προσωπική εταιρεία (την ίδρυσε για να χειρουργεί - ως Υπουργός δεν μπορούσε αλλά πλέον είναι μόνο βουλευτής) ενώ σύμφωνα με τη ΝΔ προκύπτει ότι η σύζυγός του έχει μια ακόμα εταιρεία, η οποία κατά τη ΝΔ εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Πόθεν Έσχες του.

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας με ανακοίνωσή του πέρασε στην αντεπίθεση παραδεχόμενος μεν ότι όντως άνοιξε την εν λόγω εταιρεία καθώς επίσης και πως η γυναίκα του ασκεί το επάγγελμα του πνευμονολόγου από το 2014 και κατέχει ιατρείο. «Ποιο είναι το έγκλημα; Ούτε off shore έχει, ούτε σπίτι του Βολταίρου, ούτε τη χρηματοδοτούν εφοπλιστές: Πόσο πολύ σας πόνεσαν οι χθεσινές εξελίξεις στην Επιτροπή πόθεν έσχες για το Μητσοτάκη και έχετε τρελαθεί! Η λάσπη έχει μπει στο γονίδιο της ύπαρξης σας, είναι ο τρόπος που αναπνέετε!», αναφέρει ο κ. Πολάκης και με το ίδιο επιθετικό ύφος συνεχίζει: «Δεν με αγγίζει τίποτα. Σας έχω, δεν έχετε». Μάλιστα, στο υστερόγραφό του αναφέρει ότι πληρώνει τα δάνειά του κανονικά: «Τα δάνεια της ΝΔ και του Κήρυκα Χανίων έχουν πιστολιαστεί, όχι τα δικά μου!»

Το γάντι σήκωσε η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζοντας ότι εταιρεία της συζύγου του, αν και λειτουργεί από το 2004, δηλώνεται για πρώτη φορά το 2019. «Γιατί; Ήθελε να κρύψει κάτι; Πώς είναι δυνατόν να ζητάει και τα ρέστα όταν ο ίδιος δεν τηρεί το νόμο; Θα πείτε πρώτη φορά είναι; Παλιότερα είχε δηλώσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία», τονίζει η ΝΔ και παράλληλα διερωτάται αν γνωρίζουν οι ασθενείς του ότι χειρουργεί ανεμβολίαστος. «Και κάτι ακόμη. Με δεδομένο ότι ο κ. Πολάκης μας γνωρίζει ότι είναι «γενικός χειρούργος» (προφανώς κατά το κακούργος, πανούργος κλπ) και όχι «χειρουργός», μπορεί να μας πει αν γνωρίζουν οι ασθενείς του ότι είναι ανεμβολίαστος όπως ο ίδιος έχει δημόσια δηλώσει; Φανταζόμαστε ότι ο λαλίστατος κ. Πολάκης θα βρει το χρόνο να απαντήσει (φυσικά με το γνωστό του ύφος)», υπογραμμίζει η ΝΔ.

Όλες οι ειδήσεις

Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών

Κορονοϊός: Αγώνας δρόμου για να γλιτώσουν τα νησιά το μίνι lockdown

Καιρός - Καύσωνας: Πώς θα χρησιμοποιήσουμε σωστά τα κλιματιστικά μας

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο καλλιτεχνικός κόσμος σχολιάζει την προφυλάκισή του - «Δημιουργήσατε την αίσθηση ότι είναι βασιλιάδες»

Νέα Δημοκρατίαεμβολιασμόςπόθεν έσχεςΠαύλος Πολάκης