Πολιτική|30.07.2021 18:35

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Καλά ξεμπερδέματα για τις συκοφαντίες προς τον Πολάκη

Newsroom

Μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το πόθεν έσχες του Παύλου Πολάκη.

«Ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα στη ΝΔ για τις συκοφαντίες της προς τον κ. Πολάκη αναφορικά με το πόθεν έσχες του», σχολιάζει με νόημα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Μπορεί άραγε να δώσει επιτέλους εξίσου πλήρεις και πειστικές απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης για τη γαλλική εταιρία που κρύβει για πέμπτο χρόνο από το δικό του πόθεν έσχες; Η έστω οι υπουργοί του, που αν αθροίσεις τα δάνεια τους, όπως φαίνονται στα πόθεν έσχες τους, με τα χρέη της ΝΔ στις τράπεζες πλησιάζουν το μισό δισ. Ευρώ;», σχολιάζει η Κουμουνδούρου. 

«Όσο και να εκλιπαρεί για προστασία τα κανάλια ο κ. Μητσοτάκης για να θάβουν την παρανομία του, να είναι σίγουρος ότι θα λογοδοτήσει», καταλήγουν.

Το χρονικό της κόντρας

Σημειώνεται πως ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας με ανακοίνωσή του πέρασε στην αντεπίθεση παραδεχόμενος μεν ότι όντως άνοιξε την εν λόγω εταιρεία καθώς επίσης και πως η γυναίκα του ασκεί το επάγγελμα του πνευμονολόγου από το 2014 και κατέχει ιατρείο. «Ποιο είναι το έγκλημα; Ούτε off shore έχει, ούτε σπίτι του Βολταίρου, ούτε τη χρηματοδοτούν εφοπλιστές: Πόσο πολύ σας πόνεσαν οι χθεσινές εξελίξεις στην Επιτροπή πόθεν έσχες για το Μητσοτάκη και έχετε τρελαθεί! Η λάσπη έχει μπει στο γονίδιο της ύπαρξης σας, είναι ο τρόπος που αναπνέετε!», αναφέρει ο κ. Πολάκης και με το ίδιο επιθετικό ύφος συνεχίζει: «Δεν με αγγίζει τίποτα. Σας έχω, δεν έχετε». Μάλιστα, στο υστερόγραφό του αναφέρει ότι πληρώνει τα δάνειά του κανονικά: «Τα δάνεια της ΝΔ και του Κήρυκα Χανίων έχουν πιστολιαστεί, όχι τα δικά μου!».

Η ΝΔ σήκωσε το γάντι

Χθες η Νέα Δημοκρατία σήκωσε το γάντι υπογραμμίζοντας ότι εταιρεία της συζύγου του, αν και λειτουργεί από το 2004, δηλώνεται για πρώτη φορά το 2019. «Γιατί; Ήθελε να κρύψει κάτι; Πώς είναι δυνατόν να ζητάει και τα ρέστα όταν ο ίδιος δεν τηρεί το νόμο; Θα πείτε πρώτη φορά είναι; Παλιότερα είχε δηλώσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία», τονίζει η ΝΔ και παράλληλα διερωτάται αν γνωρίζουν οι ασθενείς του ότι χειρουργεί ανεμβολίαστος. «Και κάτι ακόμη. Με δεδομένο ότι ο κ. Πολάκης μας γνωρίζει ότι είναι «γενικός χειρούργος» (προφανώς κατά το κακούργος, πανούργος κλπ) και όχι «χειρουργός», μπορεί να μας πει αν γνωρίζουν οι ασθενείς του ότι είναι ανεμβολίαστος όπως ο ίδιος έχει δημόσια δηλώσει; Φανταζόμαστε ότι ο λαλίστατος κ. Πολάκης θα βρει το χρόνο να απαντήσει (φυσικά με το γνωστό του ύφος)», υπογράμμιζε η ΝΔ.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: H χώρα στο έλεος του αεροχειμάρου με θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών

Καύσωνας: Όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων – Αναλυτικά η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας

Γυναικοκτονία στη Δάφνη - Καταγγελία: «Στις 11 Ιουλίου είχα καλέσει ξανά την αστυνομία»

Καύσωνας: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πάνε στις δουλειές τους

Μωβ Μέδουσες: Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που έρθετε σε επαφή μαζί τους

πόθεν έσχεςΝέα ΔημοκρατίαΠαύλος ΠολάκηςΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία