Πολιτική|02.08.2021 17:03

Εμπλοκή με το δικαστικό συμβούλιο για τη δικογραφία του Νίκου Παππά

Σοφία Φασουλάκη

Καθυστερήσεις παρουσιαζονται στη συγκροτηση του δικαστικού συμβουλίου που θα μελετήσει τη δικογραφια σε βάρος του Νίκου Παππα.

Η εμπλοκή οφείλεται στο γεγονός ότι καποια από τα μέλη που κληρωθηκαν προκειμένου να χειριστούν την υπόθεση της Novartis κληρωθηκαν και στην υπόθεση του Νίκου Παππα, με αποτέλεσμα να κατατεθουν ενστάσεις.

Η Ολομέλεια της Βουλής προ ολίγων εβδομάδων με 178 ψήφους, άσκησε   δίωξη  σε βάρος του   Νίκου Παππά   για το πλημμεληματικού χαρακτήρα  αδίκημα της "παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή",  μετά τις σε βάρος του καταγγελίες απο τον επιχειρηματία  Χρήστο Καλογρίτσα για την  υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Ειδικότερα, επί συνόλου 277 παρόντων βουλευτών, 178  ψήφισαν "ναι", 86   ψήφισαν "όχι", 12 βουλευτές (ΚΚΕ) δήλωσαν "παρών", ενώ βρέθηκε ένα "άκυρο" ψηφοδέλτιο.

Στην  συνέχεια εγινε κληρωση  από την Βουλή αναμεσα στους δικαστες του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελιας του ανωτάτου δικαστηρίου, καθώς και από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η καραμπολα ήρθε, καθώς η κ. Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου που κληρώθηκε αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Νίκου Παππά, έχει ήδη κληρωθεί τακτικό μέλος στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Novartis.

Επίσης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έχει κληρωθεί αναπληρωματικό  μέλος (εισαγγελέας) τόσο στην υπόθεση της Novartis, όσο και στην υπόθεση του Νίκου Παππά.

Επόμενο βήμα, να  απαντηθούν οι ενστάσεις και στη συνέχεια θα συγκροτηθεί σε σώμα το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση του Νίκου Παππά.

Όλες οι ειδήσεις

Καύσωνας: Κορυφώνεται με 46 βαθμούς - Πότε η νέα θερμή εισβολή

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Η συγκινητική στιγμή της απονομής στον Μίλτο Τεντόγλου

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Ποιοι και πότε θα χρειαστούν και τρίτη δόση

Εμβόλια Pfizer - Moderna: Γιατί θα τα πληρώσει πιο ακριβά η Ε.Ε

τηλεοπτικές άδειεςΧρήστος ΚαλογρίτσαςΝίκος ΠαππάςΔικαιοσύνηδικογραφία