Πολιτική|06.08.2021 09:12

Φωτιά: Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της πυροσβεστικής ο Μητσοτάκης

Newsroom

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενημερωθεί αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών που κατακαίνε σε διάφορες περιοχές.

Φωτιά: Πόσες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και πού

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτήν την ώρα στην Αττική επιχειρούν συνολικά 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από τις 6:00 κάνουν ρίψεις από αέρος 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν οι 40 πυροσβέστες από την Κύπρο, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στη Βόρεια Εύβοια, 240 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Στην Αρχαία Ολυμπία, 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το 2ο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός στρατός και η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας, σε Καστανιά και Καρυούπολη επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Λιμογάρδι Φθιώτιδας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Αττική: Πού βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα – Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

Φωτιά – Εύβοια: Δραματική έκκληση δημάρχου Μαντουδίου – Σε 40 χιλιόμετρα εκτείνεται το μέτωπο, εκατοντάδες απεγκλωβισμοί

Φωτιά: Στη μάχη πυροσβέστες και εναέρια μέσα από 5 χώρες – Φτάνει η διεθνής βοήθεια

Φωτιά: Σε κατάσταση συναγερμού 6 περιφέρειες της χώρας – Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς

πυρκαγιάφωτιάΚυριάκος Μητσοτάκηςπυροσβεστική