Πολιτική|09.08.2021 11:42

Φωτιά: Παρέμβαση Δικαιοσύνης ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ταξίαρχο που φέρεται να ζητούσε πολιτικό μέσο για να στείλει πυροσβεστικό

Newsroom

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στην Αρκαδία, όπου κατά τη διάρκεια προσπάθειας κατάσβεσης φωτιάς, ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, φέρεται να ρώτησε τον κοινοτάρχη οικισμού εάν διαθέτει πολιτικό μέσο ώστε να στείλει πυροσβεστικό όχημα.

Ο εν λόγω αξιωματικός σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας μπήκε σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση, με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να σημειώνει πως «μάταια ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την διαθεσιμότητα του Ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. που ζητούσε "πολιτικό μέσο" για να δράσει η πυροσβεστική στην Αρκαδία».

«Αναμένουμε από την ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει αν ο ανώτερος Αξιωματικός εκτελούσε εντολές πολιτικών του προϊσταμένων και αν αυτή ήταν η τακτική του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη την εβδομάδα του πύρινου εφιάλτη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά: Σύσκεψη για πυρόπληκτους, δήλωση Μητσοτάκη, Υπουργικό Συμβούλιο και συνέντευξη Τύπου μέσα στην εβδομάδα

Φωτιά Εύβοια: Αγώνας δρόμου για να οριοθετηθεί η πυρκαγιά – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά Εύβοια: Σοκαριστικό βίντεο – Η βιβλική καταστροφή από ψηλά

Φωτιά–Εύβοια: Συγκινεί η φωτογραφία των ηλικιωμένων πυρόπλυκτων με το σκυλάκι τους

Φωτιά Γορτυνία: Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελίες ότι ζήτησε μέσο για να στείλει πυροσβεστικό

πυρκαγιάφωτιάφωτιά τώραΣΥΡΙΖΑΜιχάλης Χρυσοχοΐδης