Πολιτική|09.08.2021 14:00

Φωτιά - Τσαβούσογλου: «Μεταβιβάσαμε τις ευχές μας στον Νίκο Δένδια»

Μαρία Ζαχαράκη

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησε μετά τις φωτιές στην Αττική με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, αναφέρθηκε ξανά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Μεταβιβάσαμε τις θερμότερες ευχές μας στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια», σημείωσε.

Φωτιά Τουρκία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αττάλεια

Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η φωτιά στην Αττάλεια έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πλην μιας περιοχής, ενώ συνεχίζονται σε 2 περιοχές οι φωτιές στη Μούγλα. Ανακοίνωσε επίσης ότι απόψε φτάνουν 200 πυροσβέστες από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ ξεκίνησαν από το Καζακστάν 2 ελικόπτερα με 16 πυροσβέστες. Από το Ισραήλ ενοικίασαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία έφτασαν στο Ντάλαμαν, ενώ τη Δευτέρα θα φτάσουν από τις ΗΠΑ δύο κατασβεστικά ελικόπτερα.  

«Χθες (σ.σ. Κυριακή 8 Αυγούστου) παρά τις δύσκολες συνθήκες και τους ισχυρούς ανέμους σε κρίσιμα σημεία, χάρη στην επιμελή δουλειά σταμάτησαν οι φωτιές. Αν η πυρκαγιά ξεπερνούσε τα κρίσιμα σημεία, υπήρχε πιθανότητα να συνεχίζονταν για άλλες 5-10 μέρες, αλλά με τη δουλειά που έγινε απετράπη αυτό το ενδεχόμενο», εξήγησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά – Εύβοια: Μαζική φυγή κατοίκων και παραθεριστών

Φωτιά: Σύσκεψη για πυρόπληκτους, δήλωση Μητσοτάκη, Υπουργικό Συμβούλιο και συνέντευξη Τύπου μέσα στην εβδομάδα

Φωτιά Εύβοια: Σοκαριστικό βίντεο – Η βιβλική καταστροφή από ψηλά

Φωτιά Γορτυνία: Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελίες ότι ζήτησε μέσο για να στείλει πυροσβεστικό

Κορονοϊός: Συναγερμός για τη διασπορά στην Κρήτη - «Θα ζήσουμε ό,τι βίωσε η Ιταλία στο πρώτο κύμα»

Νίκος ΔένδιαςΜεβλούτ Τσαβούσογλουφωτιά τώραπυρκαγιάφωτιά