Πολιτική|21.01.2019 21:37

Καμμένος: Έπειτα από τέσσερα χρόνια ανέπνευσα ως βουλευτής

Newsroom

Μετά το πρώτο κύμα, ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε και νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από βήματος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής όπου συζητείται το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε ύφος που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της κυβερνητικής συμμαχίας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησε για «κυβέρνηση αποστασίας» που έχασε το ηθικό της πλεονέκτημα.

Ανέφερε μάλιστα ότι «πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια, ανέπνευσε ως βουλευτής» καθώς, όπως τόνισε «μπορεί να μιλάει όπως μιλούσε τα 25 προηγούμενα χρόνια στη Βουλή». Παράλληλα εξέφρασε τη θλίψη του επειδή, όπως χαρακτηριστικά είπε, γνωρίζει πολύ καλά ότι έπειτα από χρόνια που οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις ιστορικές πηγές, «θα καταλάβουν ποιοι έστησαν αυτή τη σημερινή μέρα, ποιοι οδήγησαν σε αυτή τη συμφωνία και για ποιο λόγο».

Αναφορικά με τη Συμφωνία επεσήμανε πως οι πιο ισχυρές πιέσεις δεν ασκήθηκαν από τους Αμερικανούς αλλά «από την Άνγκελα Μέρκελ και τους Ευρωπαίους».
Μάλιστα τόνισε πως αν περάσει η Συμφωνία, ακυρώνει τη Συνθήκη της Γιάλτας και θα είναι «αρχή μιας μεγάλης σύγκρουσης».

Πάνος ΚαμμένοςΣυμφωνία των Πρεσπών