Πολιτική|24.08.2021 06:54

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Βούλα Κεχαγιά

Στην πρώτη του απευθείας αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν περί το 1,5 εκατομμύριο στρέμματα δίνοντας στην Ελλάδα το αρνητικό ρεκόρ από όλες τις μεσογειακές χώρες στρέφει το ενδιαφέρον του ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσει ως τον απόλυτα υπεύθυνο για την δραματική τροπή που πήραν οι φωτιές φέτος στη χώρα μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη θέτοντάς τον μάλιστα ενώπιον των ευθυνών του. Ο Αλέξης Τσίπρας που δεν έχει ζητήσει τις παραιτήσεις υπουργών θεωρώντας ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός εφόσον πιστεύει πραγματικά ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη που οδήγησε σε λάθη και αστοχίες αναμένεται να τον εγκαλέσει εκτιμώντας ότι με τις επιλογές του άφησε τη χώρα αντιμέτωπη με τις φωτιές.

Επί της ουσίας θα τον κατηγορήσει ότι αγνόησε την κλιματική κρίση, άφησε ανοχύρωτο τον κρατικό μηχανισμό, απομάκρυνε 5.000 δασοφύλακες και περιορίστηκε σε διαβεβαιώσεις ότι η χώρα είναι πιο έτοιμη από ποτέ απέναντι στον κίνδυνο των πυρκαγιών. Στο πλαίσιο αυτό όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια συσκέψεων που είχε χθες με συνεργάτες του ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να καλέσει τον κύριο Μητσοτάκη να αναγνωρίσει ότι η απόλυτη ευθύνη είναι δική του ζητώντας του να μην κρύβεται πίσω από τον κ. Χρυσοχοϊδη ή άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Βεβαίως, σ’ αυτό το πλαίσιο πιθανολογείται ότι θα ζητήσει εξηγήσεις για την αναβάθμιση του κ. Κολοκούρη σε αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος επί διακυβέρνησης ΝΔ με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και στον διορισμό του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ που είχε την ευθύνη για τη διαδικασία εκκένωσης στο Μάτι, σε γενικό γραμματέα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Κατά τις πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναφέρει το σχέδιο επτά προτάσεων που παρουσίασε προσφάτως σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις πυρκαγιές, θέσεις που σε πρώτη τουλάχιστον φάση-όπως σχολιάζουν στην Κουμουνδούρου- αντιμετωπίστηκαν με ελαφρότητα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το αιτούμενο δεν είναι να δημιουργηθούν επιτροπές αποτελούμενες από μετακλητούς “τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ως εύκολη λύση” αλλά να υπάρξει εθνικός σχεδιασμός και να συγκροτηθούν σχήματα αποτελούμενα από εξειδικευμένους επιστήμονες, πολιτικά στελέχη αλλά και την κοινωνία των πολιτών.

Η Κουμουνδούρου παρακολουθεί και τις εξελίξεις περί την πανδημία και αναμένει τις σημερινές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια για να τοποθετηθεί επί των τελευταίων δεδομένων. 

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα την Τρίτη: Περιορισμοί σε ανεμβολίαστους και 10 ευρώ επιβάρυνση ανά τεστ

Κορονοϊός: Τρίτη δόση με εμβόλια mRNA - Ποιοι θα κάνουν

Αφγανιστάν: Επίλεκτοι κομάντο της SAS φυγάδευσαν συντρόφους τους

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: «Σε παρακαλώ, μη με σκοτώσεις» φώναζε το θύμα

Κυριάκος ΜητσοτάκηςπυρκαγιέςΑλέξης Τσίπρας