Πολιτική|26.08.2021 08:52

ΣΥΡΙΖΑ: Κυνικός και χωρίς ενσυναίσθηση ο Μητσοτάκης - Τα νέα μέτρα προκαλούν διχασμό

Βούλα Κεχαγιά

Οι εξελίξεις περί την πανδημία και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κυρίως για τους ανεμβολίαστους πολίτες αναμένεται να συζητηθούν στο «Πολιτικό Κέντρο» της Κουμουνδούρου που συνεδριάζει σήμερα υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανησυχούν για την αύξηση των κρουσμάτων, επιρρίπτουν τις ευθύνες για τη νέα έξαρση στην κυβέρνηση που όπως λένε καλλιέργησε εφησυχασμό και χαλάρωση και τονίζουν πως τα νέα μέτρα προκαλούν τον διχασμό ανάμεσα στους πολίτες την ώρα που εξαιρούνται τα μέσα μεταφοράς και τις εκκλησίες από την εφαρμογή τους.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά τη χθεσινή έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με αντικείμενο τις καταστροφικές πυρκαγιές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε κυνικός και χωρίς ενσυναίσθηση της πραγματικότητας για το μέγεθος της καταστροφής, ενώ συγχρόνως τού καταλογίζουν την ακέραια ευθύνη- «μοναδικός ιδιοκτήτης»- για την πρόληψη και τη διαχείριση των φωτιών. Στέκονται ιδιαίτερα στη διαπίστωση πως «η συγγνώμη του ήταν υποκριτική» καθώς όπως λένε διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής «πέστε μου πού κάναμε ένα λάθος» και επαναφέρουν τον χαρακτηρισμό «τυμβωρύχος» μετά την αναφορά του για το Μάτι πως «τώρα μετράμε στρέμματα, τότε μετρούσαμε φέρετρα».

Θεωρούν ιδιαίτερα προσβλητικό το ότι -όπως λένε- ο κ. Μητσοτάκης πολλές φορές χαμογελούσε από το βήμα της Βουλής, κάτι που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιβεβαιώνει το αλαζονικό του ύφος. Τονίζουν επίσης πως ήταν ιδιαίτερα προσβλητική για τους πυρόπληκτους πως «οι πολίτες θέλουν ένα ελικόπτερο πάνω από κάθε οικισμό». Στα μείον της πρωθυπουργικής εμφάνισης, εντάσσουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και το γεγονός πως κάλεσε τους πολίτες να ασφαλίσουν τα σπίτια τους από τις φυσικές καταστροφές.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Κυριαρχεί με 95% η μετάλλαξη Δέλτα - Στο τραπέζι κι άλλα νέα μέτρα

Δολοφονία στην Κρήτη: Σοκάρει η απολογία του δράστη που εκτέλεσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο

Αφγανιστάν: Συγκλονίζει η 29χρονη Ζαρίφα Γκαφάρι - Η πρώτη γυναίκα που αντιστάθηκε στους Ταλιμπάν

Κεφαλονιά: Σοκ στον Μύρτο με καρέτα καρέτα που βγήκε στην παραλία χτυπημένη στο κεφάλι

Αλέξης ΤσίπραςΚορονοϊόςΣΥΡΙΖΑπυρκαγιέςπανδημία