Πολιτική|23.01.2019 07:19

Ολο και πιο επιθετικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο Καμμένος

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Σκληραίνει κάθε μέρα περισσότερο τη στάση του προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Καμμένος, ενώ συζητά επισήμως με φορείς της ακροδεξιάς για κοινή εκλογική κάθοδο. Δηλώνει ανοιχτός να ψηφίσει τυχόν πρόταση μομφής της ΝΔ και παράλληλα αφήνει αιχμές για τον πρωθυπουργό ρίχνοντας «βέλη» στην Ελενα Κουντουρά.

Μετακινούμενος από τη δημόσια θέση που είχε εκφράσει στη συνέντευξη Τύπου μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαλαρώνει τα κριτήρια με βάση τα οποία θα ψήφιζε μια πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε χθες, «έχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση». Διευκρίνισε όμως ότι «αν αυτό δεν γίνει, θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς. Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε. 

Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία».

Μάλιστα η δήλωσή του αυτή έγινε αμέσως ύστερα από συζήτηση που είχε με τον έναν εκ των επικεφαλής της «Δύναμης Ελληνισμού», τον Τάκη Μπαλτάκο, στην οποία συζητήθηκε το ενδεχόμενο πολιτικής συνεργασίας. Θυμίζουμε ότι ο Τ. Μπαλτάκος ήταν γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου του Αντώνη Σαμαρά, θέση από την οποία παραιτήθηκε όταν αποκαλύφτηκαν οι «υπόγειες» συνομιλίες του με τον Ηλία Κασιδιάρη, και στη «Δύναμη Ελληνισμού» συμμετέχει και ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, που διαγράφηκε από τους ΑΝΕΛ όταν ψήφισε το περασμένο καλοκαίρι την πρόταση μομφής της ΝΔ.

Στενή σχέση

Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως «με τον κ. Μπαλτάκο έχουμε μια στενή σχέση εδώ και χρόνια» και «κοινούς προβληματισμούς». Πρόσθεσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών οδήγησε στο να ξεκινήσουμε «έναν διάλογο για το πώς μπορούν να βρεθούν οι συνέργειες που θα οδηγήσουν σε μια κοινή προσπάθεια στο μέλλον. Μιλάμε για εκλογική συνεργασία». Μάλιστα ο Τ. Μπαλτάκος διευκρίνισε πως στόχος είναι η «δημιουργία ενός ευρέος πατριωτικού μετώπου με σκοπό πλέον την προσπάθεια έτσι ώστε το όνομα της Μακεδονίας να μην περάσει στα χέρια των Σκοπιανών».

Μάλιστα όταν έγιναν αναφορές σε άλλους φορείς του χώρου της άκρας Δεξιάς, τόσο ο Π. Καμμένος όσο και ο Τ. Μπαλτάκος σημείωσαν ότι δεν μπορούν να γίνουν αποκλεισμοί, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισήμανε ότι «θα βρεθεί κοινή γραμμή, αλλά δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κανέναν λόγο να ανακοινώσουμε ποιοι αποκλείονται και ποιοι γίνονται αποδεκτοί».

Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος δείχνει να στοχοποιεί την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, για την οποία έχει απαιτήσει από τον πρωθυπουργό την αποπομπή της από την κυβέρνηση μαζί με τα υπόλοιπα πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ (Κουίκ -  Κόκκαλης). Σε ανάρτησή του στο Τwitter προβάλλει σκίτσο που αμφισβητεί την απόδοση της τουριστικής πολιτικής της Ελενας Κουντουρά και δείχνει τον πρωθυπουργό να ενοικιάζει δωμάτια σε τουρίστες. Επίσης με ερώτηση που κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή ζητούν να πληροφορηθούν για τις δαπάνες τουριστικής πολιτικής της χώρας και τα έξοδα των ταξιδιών της κυρίας Κουντουρά στο εξωτερικό 

Πάνος ΚαμμένοςΑΝΕΛ