Πολιτική|13.09.2021 09:42

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε αποδρομή - Θέμα χρόνου οι εκλογές

Βούλα Κεχαγιά

Με την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αποδρομή -επομένως σε αναζήτηση του κατάλληλου χρόνου για την “απόδρασή” τους- προετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την διήμερη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την Κουμουνδούρου ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί πολύ σύντομα μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις λόγω της εντεινόμενης κοινωνικής αντίδρασης και του αιτήματος των πολιτών για πολιτική αλλαγή. Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ξετυλίξει το αφήγημα τού κόμματός του για την «επόμενη μέρα» και για το πώς «θα κυβερνήσουμε» σημειώνοντας ότι κατά την εμφάνιση Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ θα αποτυπωθούν οι δύο διαφορετικές και εκ δια μέτρου αντίθετες αντιλήψεις για το τί πρέπει να γίνει στη χώρα.

Όσο για την παρουσία του πρωθυπουργού το τριήμερο στην ΔΕΘ; Η Κουμουνδούρου επεφύλαξε αρκετούς επιθετικούς προσδιορισμούς στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι εμφανίστηκε «αποτυχημένος», «φοβισμένος», «αδιόρθωτος» και σε πορεία αποδρομής η οποία κατά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επιστροφή. Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έδειξαν ότι δεν πείστηκαν από την πρωθυπουργική διαβεβαίωση ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την τετραετία, θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου ο Κ. Μητσοτάκης να προκηρύξει εκλογές για να γλιτώσει τη «ραγδαία φθορά» του και πιστεύουν πως όταν έρθει η ώρα της κάλπης η ελληνική κοινωνία θα «δώσει στην απύθμενη αλαζονεία του την κατάλληλη απάντηση».

Για την αξιωματική αντιπολίτευση πάντως το περίφημο «καλάθι» του πρωθυπουργού παρά ήταν άδειο για να μπορεί κανείς να πει ότι ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε προεκλογικές παροχές. Διαπίστωση που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην Κουμουνδούρου για τα δημοσιονομικά και την οικονομία της χώρας. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λένε ότι ακόμη και το πρόγραμμα για τους νέους σε ηλικία εργαζόμενους που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν συνιστά κάτι καινούργιο «αφού ανάλογα προγράμματα τρέχουν στον ΟΑΕΔ εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Αλλά και μία ακόμη σειρά μέτρων που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης συνιστούν κατά την ΚΟυμουνδούρου «εξαπάτηση». Η τομεάρχης ΟΙκονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξήγησε Έφη Αχτσιόγλου ότι ο πρωθυπουργός μίλησε για μέτρα που ήδη ισχύουν. Όπως πχ η μειωμένη εισφορά αλληλεγγύης, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μη επιστροφή μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής. Χαρακτήρισε δε αστείο το γεγονός πως ο Κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη στο 5,9%.

Όλες οι ειδήσεις

Self test: Προβλήματα στην πρόσβαση στην πλατφόρμα για τη σχολική κάρτα

Πρώτη μέρα στο σχολείο με νέα μέτρα - Τι ισχύει για ανεμβολίαστους και εργαζόμενους

Ενώπιον του ανακριτή η παίκτρια ριάλιτι για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης

Αποκωδικοποίηση Μητσοτάκη στη ΔΕθ: Θολό τοπίο στην οικονομία, διαχωριστικές με ΣΥΡΙΖΑ και επιχείρηση γοητείας στους νέους

ΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΔΕΘ