Πολιτική|16.09.2021 15:13

ΣΥΡΙΖΑ για Μπογδάνο: Να κινηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Παρά το δημόσιο «άδειασμα» της κυβέρνησης για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Όλγας Γεροβασίλη επανέρχεται στο ζήτημα. Στη σημερινή διάσκεψη των Προέδρων Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ο. Γεροβασίλη, Ε. Αγαθοπούλου, Σ. Αναγνωστοπούλου και Ν. Φίλης με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζητούν να κινήσει όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών  του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 

Δηλαδή ο κ. Τασούλας να παραπέμψει τον κ. Μπογδάνο στην επιτροπή Δεοντολογίας η οποία με την σειρά της να με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας να επιβάλλει συγκεκριμένη ποινή, όπως για παράδειγμα στέρηση μισθού για ένα μήνα. Απαντώντας, πάντως, ο κ. Τασούλας στην κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι συνομίλησε με τον γαλάζιο βουλευτή και εμφανίζεται μετανιωμένος για την πράξη του. 

«Επειδή, είναι πρόδηλο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές πλήττουν καίρια το κύρος της κοινοβουλευτικής και δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων. Επειδή, τέτοιου είδους συμπεριφορές συνιστούν κατάφωρη εκδήλωση ρατσιστικού μίσους κατά προσώπων, μάλιστα ανηλίκων και υπονομεύουν το κράτος Δικαίου, αλλά και την ίδια την Δημοκρατία. Επειδή, είναι αναγκαία η διαφύλαξη και προστασία κάθε άρθρου του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής , των νόμων και των διεθνών συνθηκών κ.ά. ιδίως από τα μέλη του Κοινοβουλίου. Επειδή, η προστασία των ανήλικων νηπίων – ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, γλώσσας ή θρησκείας – είναι χρέος της Πολιτείας. Παρακαλώ όπως κινήσετε όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσον αφορά στον βουλευτή κύριο Κωνσταντίνο Μπογδάνο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι ειδήσεις

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Ο «σοφός» που έκανε καλύτερο το μπάσκετ

Κορονοϊός: Συναγερμός για τον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμού - Καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης

AUKUS: Συνεργασία ΗΠΑ, Βρετανίας, Αυστραλίας στον Ειρηνικό - Οργή Κίνας που βλέπει Ψυχρό Πόλεμο

Επίθεση με βιτριόλι – Δικηγόρος Ιωάννας: Προσβολή στον άνθρωπο η εξαίρεση των γυναικών από το σώμα των ενόρκων

SpaceX: Απογειώθηκε ο πύραυλος Falcon 9 του Έλον Μασκ στην πρώτη διαστημική αποστολή με αστρο-τουρίστες

Κωνσταντίνος ΜπογδάνοςΣΥΡΙΖΑ