Πολιτική|19.09.2021 14:10

Τσίπρας στο OPEN για «γαλοπούλα»: Μαγκιές και ψευτοκουτσαβακισμοί Μητσοτάκη-Αν τολμά ας προκηρύξει εκλογές

Newsroom

Εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση του OPEN για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και την ατάκα του πρωθυπουργού «Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα».

Θέλοντας να εξηγήσει στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ τι εννοεί ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την δεύτερη μέρα που ανέλαβε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε κάθε μέρα εκλογές. Δεν είναι στην κουλτούρα μου, στην δική μου αντίληψη να ασκώ μια τέτοιου είδους αντιπολίτευση. Την προηγούμενη βδομάδα απέδειξε ότι παραμένει Μητσοτάκης. Έχει βάσει συντάγματος την ευθύνη όποτε θέλει να προκαλέσει εκλογές. Εάν έχει το θάρρος και τολμά ας τις προκηρύξει».

Αργότερα, σε αντίστοιχη ερώτηση άλλου δημοσιογράφου χαρακτήρισε «μαγκιές» τα περί γαλοπούλας που θυμίζουν παιδιά έκτης δημοτικού. «Οι εκφράσεις αυτές δεν επιδεικνύουν πυγμή. Καμιά αναδεικνύουν αδυναμία». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι πιο φειδωλός σε «ψευτοκουτσαβακισμούς» και αναρωτήθηκε πως ο πρωθυπουργός μιλάει για γαλοπούλες όταν προεκλογικά δεν δέχτηκε να συμμετάσχει σε τηλεοπτική αντιπαράθεση.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη βδομάδα ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Κι επειδή προφανώς προσβλέπω σε νίκη στις επόμενες εκλογές, σχεδιάζουμε το μέλλον της πατρίδας μας σε ορίζοντα δεκαετίας. Ξέρω ότι πάντα θα υπάρχει η συζήτηση για πρόωρες εκλογές, όμως θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις», ενώ αναφερόμενος στις προ ημερών δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε: «Έχω μπερδευτεί με τον κ.Τσίπρα. Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα».

Όλες οι ειδήσεις

Nικόλας Θεοδώρου: Αυτός είναι ο 21χρονος σκακιστής φαινόμενο που αναδείχτηκε Γκραντ Μετρ

AUKUS: Οι λεπτομέρειες της τριμερούς συμφωνίας - Πώς κλείστηκε «πίσω από την πλάτη» του Μακρόν

Κορονοϊός - Καθηγητές ΑΠΘ: Άμεση η ανάγκη για τρίτη δόση στους υγειονομικούς

Efood: Νέο μήνυμα στους διανομείς μετά τον σάλο - Δυνατότητα για ανανέωση συμβάσεων

Έρευνα: Βρίζουν, μπαίνουν στη ΛΕΑ και κορνάρουν επίμονα οι Έλληνες οδηγοί

συνέντευξη ΤύπουΣΥΡΙΖΑΚυριάκος Μητσοτάκης85η ΔΕΘΔΕΘΑλέξης Τσίπρας