Πολιτική|21.09.2021 21:35

Σταϊκούρας: Έχουμε ζητήσει από τις ΗΠΑ στοιχεία για την υπόθεση Novartis

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στοιχεία από τις Αμερικανικές Αρχές για την υπόθεση της Novartis έχει ζητήσει η Ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Στόχος είναι, όπως έχει συμβεί και με άλλες χώρες, να ασκηθούν αγωγές και συνεπώς να αποζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο. Να σημειωθεί ότι το ζήτημα αυτό έχει αποτελέσει μεγάλο σημείο τριβής ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί τον Κ. Μητσοτάκη επειδή δεν έχει προχωρήσει στις σχετικές κινήσεις.

«Έχουμε απευθυνθεί στις αμερικανικές αρχές για να μας δοθούν στοιχεία. Με βάσει τα στοιχεία που θα έρθουν από την αμερικανική δικαιοσύνη το ΝΣΚ θα προτείνει στο ελληνικό δημόσιο τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Θα κάνουμε αυτό που δεν έκανε τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ», αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση που νωρίτερα είχε θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα. «Το έγγραφο του ΝΣΚ κατατέθηκε στις 26/7/2021 και πρωτοκολλήθηκε στις 30/7/2021. Όχι μόνο ξεκινήσαμε την διαδικασία αλλά ακολουθούμε πιστά τα βήματα που μας λέει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Κάνουμε ότι δεν έκανε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ», προσέθεσε ο ίδιος.

Όλες οι ειδήσεις

Θρίλερ ανατολικά της Κρήτης: Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι τουρκικές φρεγάτες – Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ ότι παραβίασαν τα χωρικά ύδατα

Απίστευτο περιστατικό στη Βάρκιζα: Ξέχασαν κοριτσάκι 2 ετών σε σχολικό λεωφορείο για 5 ώρες

Τρίκαλα: Φάρμακα με drone παραδίδει ο δήμος

Freedom Pass/Data: Πώς θα λάβουν τα 50 GB οι εμβολιασμένοι 15 - 17 ετών

Χρήστος ΣταϊκούραςNovartis