Πολιτική|29.09.2021 14:22

ΣΥΡΙΖΑ: Το State Department διαψεύδει Μητσοτάκη - Aνακοινώνει επ' αόριστον αμυντική συμφωνία

Newsroom

Για διάψευση του πρωθυπουργού από το Στέιτ Ντιπάρντμεντ όσον αφορά στην ανανέωση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του. «Λίγες μόνο ώρες αφότου ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε ότι θα υπάρξει πενταετής ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, το Στέιτ Ντιπάρντμεντ τον διέψευσε κατηγορηματικά ανακοινώνοντας ότι επίκειται επ' αόριστον ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό ένα τόσο σημαντικό θέμα εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αλλά ψεύδεται χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αναδεικνύει τον επικίνδυνο για τη χώρα τρόπο με τον οποίο εκλαμβάνει τον ρόλο του ως πρωθυπουργός» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «επ’ αόριστον εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ελληνικό έδαφος δεν έχει αποδεχθεί ποτέ καμία μεταπολιτευτική κυβέρνηση. Δεν θα ξαφνιαστούμε αν η πρώτη που το σχεδιάζει είναι αυτή του κ. Μητσοτάκη, ωστόσο τον προειδοποιούμε ότι «λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο».

ΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣτέιτ Ντιπάρντμεντ