Πολιτική|30.09.2021 14:19

Οικονόμου σε ethnos.gr για συμφωνία με Γαλλία: Υπόδειγμα για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

«H συμφωνία με τη Γαλλία είναι μια τεράστια εθνική επιτυχία, που συνιστά μια στρατηγική αναβάθμιση για τη χώρα μας όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο ευρύτερα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση του ethnos.gr. Παράλληλα τόνισε πως η συμφωνία αυτή «μπορεί να λειτουργήσει ως υπόδειγμα για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης»

Στις 7 Οκτωβρίου η συζήτηση για Belharra – Συμφωνία με Γαλλία

Να σημειωθεί πως η συζήτηση στην Ολομέλεια θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου και η κυβέρνηση έχει υπογραμμίζει  πως αναμένει μια διακομματική στήριξη της Συμφωνίας. Υπενθυμίζεται πως θα  προηγηθεί την Τρίτη συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπής.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, που προβλέπει πως τα μέρη παρέχουν βοήθεια και συνδρομή - με όλα τα κατάλληλα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους κι εφόσον υφίσταται ανάγκη με τη χρήση ένοπλης βίας- εάν διαπιστώσουν από κοινού ότι μία ένοπλη επίθεση λαμβάνει χώρα εναντίον της επικράτειας. Ωστόσο έχει πυροδοτηθεί μια ευρεία συζήτηση για το τι θα ισχύσει στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα. Σε σχετική  ερώτηση του ethnos.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για το θέμα, χωρίς να επεκταθεί στο θέμα.

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι – Συγκλονίζει η κατάθεση της Ιωάννας: Ήταν φρικτοί οι πόνοι

Τραγωδία στον Βόλο: Μητέρα και γιος πέθαναν από κορονοϊό με διαφορά λίγων ημερών

Παγόσπιτα στο Τατόι: Η «παγωμένη» αποκάλυψη μέσα από την πύρινη λαίλαπα στα βασιλικά κτήματα

Κορονοϊός – Ανησυχία από τη διασπορά: Απαγόρευση παρελάσεων ζητούν οι ειδικοί - Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει οριζόντια απόφαση

belharraΚυριάκος ΜητσοτάκηςΙωάννης Οικονόμου