Πολιτική|04.10.2021 18:43

Live streaming - Τσίπρας: Η ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Newsroom

Αυτή την ώρα συνεδριάζει από κοινού υπό τον Αλέξη Τσίπρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. 

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποδεχτεί τη συμφωνία με τη Γαλλία

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην από κοινού συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος υποστήριξε ότι η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας  δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν υπάρξουν διορθώσεις.

«Μία τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν είτε επί του ίδιου του κειμένου, είτε μέσω δημόσιας δήλωσης από τη Γαλλία ότι θα συνδράμει τη χώρα μας αν χρειαστεί και αν παραβιαστούν κυριαρχικά δικαιώματα», τόνισε και ζήτησε από την κυβέρνηση μία σαφή δήλωση ότι δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει να στείλει Έλληνες στρατιώτες σε καμία εμπόλεμη περιοχή μακριά από την ελληνική και γαλλική επικράτεια. «Αν δεν υπάρξει ως διασφάλιση είναι μία συμφωνία που δεν μπορούμε να την αποδεχτούμε», υπογράμμισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «Μαξίμου ΑΕ» και τόνισε, ακόμα, ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με μία σοβαρή και ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει πληγές.

Όλες οι ειδήσεις

Σέρρες: Ερχεται lockdown αλά Θεσσαλονίκη - Μπλόκο σε μετακινήσεις για διασκέδαση

Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας 34χρονος - Κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ανοίγει πλατφόρμα διευκρινίσεων - Για ποιους η πληρωμή τον Οκτώβριο

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ελληνικό μέλι με επικίνδυνη ουσία

Mad Clip: Σάλος με φωτογραφία από το νεκροτομείο - «Ντροπιαστικό και άνανδρο»

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία