Πολιτική|07.10.2021 16:28

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είχατε υπουργό Άμυνας τον Καμμένο - Η γελοιότητα συναντούσε το κιτς και τη μεγαλομανία

Newsroom

Ευθεία επίθεση εναντίον και του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στη συζήτηση για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας. 

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και στην αλλαγή δόγματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλάζει δόγμα και συνέκρινε την παρούσα ηγεσία και τους χειρισμούς της με τη διακυβέρνηση Καμμένου. Ο πρωθυπουργός κατέκρινε την πολιτική του πρώην υπουργού, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο «για γελοιότητα που συναντούσε το κιτς και τη μεγαλομανία». 

«Εάν το δόγμα της χώρας ήταν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ο καθένας μπορεί να μπαίνει όποτε και όπως θέλει, αυτό το δόγμα το αλλάζουμε. Γιατί το Μάρτη του 2020 στον Έβρο δεν επιτρέψαμε μια εισβολή οργανωμένη από την Τουρκία. Ναι λοιπόν, το αλλάζουμε το δόγμα. Εάν κ. Τσίπρα το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής επί δικών σας ημερών ήταν να παραγγέλνουμε φρεγάτες με leasing - αυτά έλεγε ο κ. Καμμένος - ναι το αλλάζουμε».

«Αν το δόγμα μας ήταν να αφήνουμε τα υποβρύχιά μας χωρίς τορπίλες, τα πλοία επιφανείας σε κατάσταση που δυσχεραίνει τη δυνατότητα του Πολεμικού Ναυτικού, και αυτό το αλλάζουμε. Και αν ήταν να έχουμε υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Καμμένο όπου, η γελοιότητα συναντούσε το κιτς και τη μεγαλομανία, ναι και αυτό το αλλάζουμε» συνέχισε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του στη Βουλή.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σε πολύ έντονο ύφος, δήλωσε υπερήφανος για την παρούσα ηγεσία των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών και προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει σύγκριση με τις ηγεσίες επί διακυβέρνησής του. 

Όλες οι ειδήσεις

Βουλή: Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα για φρεγάτες και γραβάτες

Συγκλονίζει ο ψυχίατρος της Ιωάννας στη δίκη: Πρώτη φορά συνάντησα άνθρωπο χωρίς πρόσωπο

Καιρός - Κακοκαιρία Αθηνά: «Ψυχρή λίμνη» θα προκαλέσει τοπικά ισχυρά φαινόμενα την Πέμπτη

Πέτρος Φιλιππίδης: Την παραπομπή του σε δίκη ζητεί ο εισαγγελέας

Αυτοψία στα επικίνδυνα ρέματα της Αττικής: Βίλες μέσα σε κοίτες, μάντρες σπιτιών σε όχθες

«Καμπανάκι» ειδικών για νέα μέτρα: Λάθος το μήνυμα ότι τελείωσε η πανδημία

αμυντική συμφωνίαΠάνος ΚαμμένοςΑλέξης ΤσίπραςφρετάτεςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΒουλή