Πολιτική|14.10.2021 07:29

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρό ροκ στη Βουλή για την πανδημία - Στο στόχαστρο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Βούλα Κεχαγιά

Όσο η ΝΔ σκέφτεται πώς θα απαντήσει τελικώς στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με την προσπάθεια χειραγώγησης ΜΜΕ και ορισμένων εταιρειών δημοσκοπήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προετοιμάζεται για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η συζήτηση αποκτά πρόσθετη σημασία μετά και τις αποκαλύψεις πως μέσω της λίστας Πέτσα χρηματοδοτήθηκαν μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν τους αντιεμβολιαστές και προβάλλουν αντιεμβολιαστικά μηνύματα, ανάμεσά τους και το Βεργίνα tv που φέρεται να συνδέεται και με συγκεκριμένη εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με βάση το χθεσινό δημοσίευμα της ΕφΣυν καταγγέλλει τον Άδωνι Γεωργιάδη πως έδωσε χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων από το υπουργείο Ανάπτυξης με απευθείας ανάθεση στη δημοσκοπική εταιρεία Interview στην οποία εμφανίζεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης, την ώρα που σε όλες τις αντίστοιχες έρευνες βρίσκεται στον πάτο. Δεν αφήνει δε ασχολίαστο το γεγονός πως η συγκεκριμένη εταιρεία συνεργάζεται αποκλειστικά με «το γνωστό ακροδεξιό κανάλι Βεργίνα TV και τον κουμπάρο του κ. Γεωργιάδη, Σ. Καλόγηρο».

«Οι θάνατοι στη χώρα μας από κορονοϊό έχουν ξεπεράσει τους 15.000, το πρόγραμμα του εμβολιασμού έχει μπλοκάρει και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να πείσει τους ανεμβολίαστους πολίτες» αναφέρουν παράγοντες της Κουμουνδούρου τονίζοντας πως από τον Αύγουστο κι έπειτα η χώρα μας βρίσκεται διαρκως στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Σημειωτέον πως ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε την επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με το ερώτημα: «θα αναλάβει ο πρωθυπουργός την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ερώτησή του επιμένει στο γεγονός πως ούτε το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει, καθώς είμαστε στην 20η θέση σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με το ποσοστό να έχει καθηλωθεί τον τελευταίο καιρό γύρω στο 55%.

«Πέρυσι αρχές του Οκτώβρη είχαμε συνολικό αριθμό θυμάτων 400 και σχεδόν σε μηνιαία βάση η Βουλή συζητούσε την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας. Όμως φέτος αρχές Οκτώβρη, μέσα σε έναν χρόνο έχουμε φτάσει από τους 400 στους 15.000 συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη ζωή τους» αναφέρει στην ερώτησή του ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναμένεται να κατηγορήσει την κυβέρνηση πως τα πράγματα στον τομέα της πανδημικής κρίσης κυλούν απολύτως ομαλά. «Αν είναι έτσι γιατί ο κ. Μητσοτάκης έπαυσε από τα καθήκοντά τους την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ;», σχολιάζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να καλέσει τον Κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει εάν έχει σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης με ενδυνάμωση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση, ενίσχυση του εμβολιασμού και του φαρμακευτικού προγράμματος ή εάν θα αφήσει τη  χώρα να συνεχίζει να θρηνεί θύματα με την κυβέρνηση να ομιλεί για κανονικότητα

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός live χάρτης – Κακοκαιρία Μπάλλος: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά

Μηνύματα Μητσοτάκη - Καραμανλή για τα εθνικά: Το γαλάζιο «ραντεβού» στη Φιλοθέη

Κορονοϊός - Πανεπιστήμια: Τα πρώτα κρούσματα μεταξύ φοιτητών - Φόβοι για τα αμφιθέατρα

ΟΑΣΘ: Κακή συντήρηση και βλάβες καθηλώνουν τα λεωφορεία – Τεράστια ταλαιπωρία τις ώρες αιχμής

πανδημίαΒουλήΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας