Πολιτική|18.10.2021 13:05

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν σας φταίνε οι δημοσκοπήσεις που χάσατε

Newsroom

Μήνυμα προς τους αντιεμβολιαστές έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του. Αφού παραδέχτηκε ότι από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να κάνει το εμβόλιο, ξεκαθάρισε ότι ο καθένας θα αναμετρηθεί με τις συνέπειες της ατομικής του ευθύνης, επαναλαμβάνοντας ότι τα νοσοκομεία δεν πρόκειται να γίνουν μόνο Covid όπως έγινε στην αρχή της πανδημίας. «Επιλογή έκανα 6,5 εκ  συμπολίτες μας εμβολιαστούν και πρέπει να τους προστατεύσουμε δίνοντας τους πρόσβαση τους σε μέρη όπως την εστίαση», σημείωσε προσθέτοντας ότι το σύστημα υγείας έχει επαρκή κρεβάτια για ασθενείς που θα χρειαστούν αυξημένη φροντίδα». Ο ίδιος, δε, ανακοίνωσε δεν πρόκειται να επιβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, είπε όμως ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν υγειονομικοί ανεμβολίαστοι και αυτοί θα μείνουν σε διαθεσιμότητα. 

Την ίδια ώρα, παραδέχτηκε ότι είμαστε πέντε μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του εμβολιασμού. «Πρέπει να βελτιωθούμε έχουμε ακόμα την δυνατότητα να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Θα εξαντλήσουμε κάθε μέτρο που έχουμε στη διάθεσή μας για να πείσουμε τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο και μέσα από συστηματική ενημέρωση και χρησιμοποιώντας ειδικούς που μπορεί να έχουν μεγαλύτερη πειθώ και πηγαίνοντας σε τοπικές κοινωνίας και συζητώντας με τους ντόπιους», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί επιχειρήματα των αντιεμβολιαστών. «Αυτό με το 12% των εμβολιαστών που νοσηλεύονται είναι το κατεξοχήν επιχείρημα των αντιεμβολιαστών. Το επιχείρημα είναι ότι αφού και οι εμβολιασμένοι νοσηλεύονται  και παραλαμβάνετε ανερυθρίαστα το επιχείρημα η απάντηση είναι ότι οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουνε με  πολύ πολύ μικρότερες πιθανότητες από ότι οι εμβολιασμένοι. Θα σας παρακαλούσα να μην το λέτε. Εκτός αν θέλετε να αυξήσετε τα ποσοστά δημοφιλίας σας στους αντιεμβολιαστές και αυτό μπορεί να δείχνει πώς η κοινωνία αντιλαμβάνεται τον πολιτικό λόγο των πολιτικών αρχηγών», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Σε ότι αφορά τα ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν από το κράτος και παρουσιάζουν αντιεμβολιαστικές θέσεις υπογράμμισε ότι το ΕΣΡ έχει τη τη δυνατότητα να παρέμβει και έχει επιβάλει πρόστιμα σε περιφερειακά κανάλια τα οποία ναι μπορεί να έχουν τύχει χρηματοδότησης. «Αλλά πρόστιμο επιβλήθηκε», προσέθεσε με νόημα. 

Να ξεκινήσει η έρευνα της εξεταστικής από το 2015 και να φτάσει μέχρι το 2021

Την πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του χρονικού πεδίου της εξεταστικής για τις δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ (από το 2015 μέχρι σήμερα) επανέλαβε ο πρωθυπουργός. «Κανείς δεν θα έχει αντίρρηση η έρευνα να ξεκινήσει από το 2015 και να φτάσει μέχρι το 2021. Προτείνω λοιπόν, γιατί αυτή η συζήτηση δεν πρέπει να είναι ιδεολογικά φορτισμένη, να συμφωνήσουμε σε αυτή την αίθουσα,  και η πρόταση μου απευθύνεται προς τα υπόλοιπα κόμματα, σε μία πάρα πολύ ουδέτερη διατύπωση χωρίς κανένα υπονοούμενο», τόνισε. Επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν θέλει να φανεί ότι η πρόταση φωτογραφίζει τη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ: «Να μην φανεί ότι η πρόταση φωτογραφίζει τους μεν Ή  τους δε.  Αυτό σημαίνει να κάνουμε μια σοβαρή δουλειά και να ψάξουμε κι εκεί κύριε Τσίπρα θα τα ψάξουμε όλα διότι έξω όσο γνωρίζω στη χώρα έχουν γίνει καμιά τρακοσαριά δημοσκοπήσεις από τότε που έχω εκλεγεί αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων λίγο-πολύ έπεσαν μέσα στην πρόβλεψη». 

Εκτός από μια σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. «Υπήρχε μία εξαίρεση αυτή του Documento. Nα δούμε ποιες ήταν εκείνες δημοσκοπικές εταιρείες που εμφανίστηκαν από το πουθενά και εξαφανίστηκαν οι οποίες έδειχναν μία εικόνα που διαψεύστηκε από την πραγματικότητα. Κύριε Τσίπρα είναι σα να συγκρούεστε με την πραγματικότητα.  Δεν σας φταίνε οι δημοσκοπήσεις που χάσατε». 

Όλες οι ειδήσεις

Ακρίβεια: Ράβε - ξήλωνε τα μέτρα στήριξης - Πού καταλήγει η κυβέρνηση 

Ηλιόπουλος στο ethnos.gr: Η αλαζονεία δεν επιτρέπει στον Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις και να αναλάβει ευθύνες

Κορονοϊός - Πλεύρης: Τους πρώτους μήνες του 2022 διαθέσιμα τα πρώτα φάρμακα

Γιαννιτσά - Ατύχημα σε πίστα motocross: Χειρουργήθηκαν οι δύο σοβαρά τραυματίες

Κορονοϊός: Σενάρια για «μωβ» περιοχές με μάσκες παντού - Τι απαντά ο Πλεύρης

Βουλήεξεταστική επιτροπήΚορονοϊόςεμβολιασμοίΚυριάκος Μητσοτάκης (1131